València

Uns 60.000 avis són maltractats cada any a Espanya

Com més dèbil és una persona més risc té de patir maltractaments. Això afecta a dones i nens, però també a persones grans. Un estudi del Centre Reina Sofia afirma que uns 60.000 avis són maltractats a Espanya cada any. Una de les principals conclusions és que el percentatge de persones de la tercera edat maltractades augmenta com més elevat és el seu grau de dependència. Els autors però afirmen que les dades podrien ser superiors perquè molts avis no són conscients que són maltractats o no ho volen reconèixer.

Actualitzat

Quan la dependència és moderada, el maltractament arriba a l'1% però quan és severa i elevada aquesta xifra es duplica i triplica. Els abusos són físics, econòmics i també sexuals.

El director del Centre Reina Sofia, José Sanmartín, afirma que aquesta xifra és inferior a la d'altres països. "Els nostres grans es reconeixen com a víctimes de maltractaments només en un 1%". Un aspecte si més no curiós és que si es fa una enquesta similar als cuidadors, la xifra de persones grans maltractades frega el 5%.


L'explicació d'aquesta divergència de xifres podria ser que molts ancians no volen reconèixer que són maltractats, o bé que no són conscients que són víctimes. Els responsables d'aquest estudi demanen que es destinin més recursos per evitar el maltractament a la gent gran igual que es fa amb la violència a les dones. I és que és un problema que està moltes vegades ocult i no té suficient transcendència social.

Anar al contingut