Madrid

ANV i EHAK presentaran avui les al·legacions al procés d'il·legalització

Els representats legals del Partit Comunista de les Terres Basques i ANV presentaran avui al Tribunal Suprem les seves al·legacions al procés d'il·legalització de les dues formacions. Mentrestant, el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón també pot comunicar avui mateix si suspèn les activitats d'aquests partits per la seva presumpta vinculació amb ETA i Batasuna. Ahir, Garzon va decretar presó pels últims dirigents de Batasuna detinguts, Pernando Barrena i Patxi Urrutia, acusats d'integració en organització terrorista i reiteració delictiva.

Actualitzat

Avui el Tribunal Suprem i l'Audiència Nacional podrien decidir sobre la suspensió d'activitats d'ANV i del Partit Comunista de les Terres Basques.

Mentrestant, els dirigents de Batasuna Pernando Barrena i Patxi Urrutia han passat la seva primera nit a la presó de Soto del Real, a Madrid. El jutge Baltasar Garzón els acusa de reiteració en el delicte de pertinença a organització terrorista. Segons la fiscalia, els dos detinguts, que van participar dissabte en un acte a Pamplona, haurien continuat fent de portaveus i representants de la formació il·legalitzada.

També aquest divendres el Tribunal Suprem ha de discutir si acumula en un únic procediment les dues demandes d'il·legalització presentades contra els dos partits. Si fos així, fet que es perfila com a més probable, només es celebrarà una vista per la possible suspensió d'EHAK.

Anar al contingut