El Prat de Llobregat

Un eurodiputat de CiU denuncia un agent que el va fer descalçar a l'aeroport del Prat

Descalçar-se als controls dels aeroports és un fet que, qui més qui menys, ha hagut de fer alguna vegada. El que no se sap gaire és que només és una mesura obligatòria si les sabates contenen metall. Això és el que té clar l'eurodiputat de CiU Ignasi Guardans, que es va veure en aquesta situació a l'aeroport del Prat i ha denunciat el vigilant de seguretat i el guàrdia civil que el van obligar a treure's les sabates. Guardans va explicar als passatgers que la mesura no era obligatòria. Segons ell, veient la seva actitud els guàrdies el van penalitzar. "Ara seràs tu qui es treuràs les sabates, espavilat", li van dir. Els ha denunciat per "vexació" i actuació "arbitrària".

Actualitzat

El 28 de desembre passat, Ignasi Guardans era a punt de passar el control de la terminal A del Prat quan va veure que, sistemàticament, els passatgers es treien les sabates per passar per l'arc detector de metalls. Davant d'aquest panorama, va informar els usuaris que no era obligatori descalçar-se i que només calia fer-ho si les sabates portaven metall.

Aleshores, el vigilant de seguretat que hi havia va deixar passar unes quantes persones amb les sabates posades, actitud que va canviar quan va ser el torn de l'eurodiputat de CiU. Segons Guardans, el vigilant li va dir: "Ara seràs tu qui es treuràs les sabates, espavilat." Guardans va reclamar la presència de l'agent de la Guàrdia Civil, que tampoc va fer cas de la seva petició i el va obligar a descalçar-se.

Davant d'aquests fets, Guardans ha denunciat, "a títol personal", els dos agents per "vexació injusta o dany innecessari", i també perquè considera que el guàrdia civil no va impedir l'actuació "arbitrària" del vigilant.

Ignasi Guardans s'ha mostrat contra la nova legislació en matèria de seguretat als avions, que imposa, per exemple, la prohibició de dur líquids. L'europarlamentari de CiU va donar suport a una resolució del Parlament Europeu que demanava la retirada de la normativa, en cas que es demostri ineficaç per combatre el terrorisme. Guardans va qualificar la normativa d'"estúpida".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut