Barcelona

L'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, és escollit nou president de l'Associació Catalana de Municipis

L'Associació Catalana de Municipis ha escollit un nou president. Es tracta de l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve. Davant de la tretzena assemblea de l'associació, que aplega 900 ens locals, Esteve, de 62 anys, ha manifestat que seguirà una línia continuista respecte a la del seu predecessor, l'alcalde d'Amposta Joan Maria Roig, amb un especial èmfasi en els temes que preocupen els ciutadans, com la seguretat i la immigració.

Actualitzat
El relleu s'ha produït en la XIII assemblea d'aquesta entitat municipalista, formada per ajuntaments governats en la seva majoria per CiU, després que la candidatura d'Esteve hagi aconseguit el 96% dels vots.

El nom d'Esteve, proposat per CiU, compta també amb el beneplàcit dels partits d'esquerra, després de l'acord global assolit per CiU, PSC, ERC i ICV sobre la composició de les noves direccions dels dos ens municipalistes catalans, l'ACM i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), majoritàriament controlada per alcaldes socialistes.

Després de sis anys a la presidència de l'ACM, Roig ha hagut de deixar el càrrec, ja que a les eleccions municipals del maig passat va cedir el testimoni a Manel Ferré al capdavant de l'alcaldia d'Amposta, i els estatuts de l'entitat municipalista obliguen que l'associació estigui presidida per un alcalde en actiu.

La figura d'Esteve es va veure reforçada després de les municipals del 27 de maig en obtenir la majoria absoluta, amb dotze regidors sobre un total de 21, superant els vuit que va aconseguir CiU el 2003.

Possible fusió amb la Federació de Municipis

Un dels reptes de futur que té plantejat l'ACM és la seva possible fusió, llargament discutida però mai concretada, amb la FMC. De moment, les dues entitats han acordat seguir estrenyent llaços, i per aquest motiu, dos representants de CiU passen a formar part de la nova executiva de l'FMC, que presideix l'alcalde de Sabadell, el socialista Manuel Bustos.

Al seu torn, en la nova executiva de l'ACM s'hi han integrat també dos representants del PSC i dos més d'ICV, en substitució de quatre de CiU, mentre que els tres d'ERC continuen al consell nacional de l'entitat.

En el marc d'aquest clima d'acostament entre l'ACM i l'FMC, l'alcalde de Sabadell ha rebut la medalla d'or de l'Associació Catalana de Municipis.
Anar al contingut