Ertzaines desplegats a les portes de la Facultat de Ciències de la UPV arran del tiroteig
Ertzaines desplegats a les portes de la Facultat de Ciències de la UPV arran del tiroteig
Leioa

Tiroteig sense víctimes en un campus de la Universitat del País Basc

Un jove de 21 anys, que ha estat detingut poc després, ha irromput amb una escopeta al campus de Leioa, a Biscaia

RedaccióActualitzat

Un jove ha disparat diversos trets a la façana i a l'interior de la Facultat de Ciències i Tecnologia i  la de Medicina i Infermeria.de la Universitat del País Basc, al campus de Leioa, a Biscaia. Els fets han passat aquest dimecres al vespre. No hi ha hagut ferits.

La policia ha detingut el presumpte assaltant, un noi de 21 anys, natural d'Andoain, a Guipúscoa.  Encara es desconeixen els motius que l'han portat a disparar amb una escopeta contra els edificis.

Tant la radiotelevisió pública basca, EITB, com Deia afirmen que el noi és alumne de la universitat i, segons el segon mitjà, amb "bon expedient acadèmic". En canvi, l'agència EFE manté, citant fonts de la investigació, que el jove no està vinculat al centre.

En un comunicat, la Universitat del País Basc informa que hi ha una investigació oberta i que es desconeixen els motius de l'atac.


Ha disparat contra els vidres i les marquesines

L'Ertzaintza s'ha desplegat a la zona i ha desallotjat els alumnes quan ha tingut coneixement de la presència del jove armat, quan faltaven 20 minuts per a les 7 del vespre.

El jove ha entrat a la facultat i ha disparat almenys diverses vegades amb una escopeta. Segons EITB, s'han comptabilitzat entre 30 i 40 trets a l'interior de la Facultat de Ciència.

Els trets han impactat contra els vidres de l'edifici. Fonts de la universitat han explicat que també ha disparat contra les marquesines dels autobusos Bizkaibus que paren als campus, sense causar danys personals.

No hi ha constància de ferits pel succés i, segons la policia basca, la situació de perill ja ha passat.

Les imatges difoses a les xarxes socials mostren l'impacte als vidres i també cartutxos recollits per l'Ertzaintza al lloc dels fets, dels utilitzats per a la pràctica del tir al plat.

 

Testimonis presencials han explicat a Ràdio Euskadi que el noi alertava les persones amb qui s'anava creuant que no els volia fer mal i que només volia atacar la facultat.

Estudiants dels campus de Leioa desallotgen l'espai després del tiroteig
Ambulàncies al campus de Leioa, on el tiroteig s'ha saldat sense ferits

 

"Això sembla els Estats Units"

Arran de l'incident, les sirenes del campus s'han activat i ha començat l'evacuació de la Facultat de Ciències i les de Medicina i Infermeria, que són al costat.

L'Ertzaintza ha envoltat la facultat al mateix temps que un helicòpter del cos ha sobrevolat la zona i s'ha restringit l'accés dels alumnes i el transport públic a l'interior del campus.

Alguns estudiants han explicat que s'han sorprès pel soroll que han sentit, però, tot i això, han continuat fent classe fins que la policia els ha donat l'ordre d'evacuació.

"En el moment han sonat el que serien els trets i no hi hem donat gaire importància. Quan ens ho han dit, hem flipat. Això sembla els Estats Units", ha comentat un dels joves.

L'Ertzaintza ha mobilitzat la Brigada Mòbil, la Unitat d'Explosius, la de Vigilància i Rescat i altres patrulles per poder interceptar l'autor dels trets.

 

ARXIVAT A:
PolicialPaís Basc
Anar al contingut