Londres

"Tireu enrere!": una família catalana viu de prop l'atemptat de Londres

Estan passant el cap de setmana a Londres i s'han trobat davant l'incident però, inicialment, han pensat que es tractava d'una baralla de carrer

RedaccióActualitzat

Un home ha estat abatut a trets per la policia de Londres després de ferir diverses persones, algunes de gravetat, amb un ganivet de grans dimensions.

L'home portava un artefacte adossat al cos que ha resultat ser un explosiu fals. Dues persones han mort ha causa de les ferides.

Però l'atacant, abans de ser abatut, ha estat retingut per algunes persones que eren a la zona. D'altres també han immortalitzat l'atac amb els seus mòbils. En una gravació s'ha sentit en català:

 

"Tireu enrere, tireu enrere, tireu enrere!  Nenes, nenes, nenes!... Marta, vine! Tira enrere!"

 

La veu de les imatges és la de Quim Mora Busquets, que era a Londres de cap de setmana amb la seva família: la seva dona i les seves dues filles. I casualment estaven al lloc dels fets quan ha passat tot:

 

 

La família Mora acabava d'arribar a Londres aquest divendres. Després de dinar es disposaven a agafar un autobús i és aleshores quan han vist el que semblava una baralla de carrer.

Però, de sobte, ha arribat la policia i les coses han canviat. Un dels homes que havia retingut l'atacant ha sortit disparat amb un ganivet a la mà en direcció on ells eren. Aleshores ha estat quan s'han posat una mica neguitosos i han marxat corrents de la zona conflictiva.

S'han amagat en el soterrani d'un bar fins que han passat els pitjors moments.

Ara, diuen que estan tranquils i se senten segurs. Pensen que han d'aprofitar el cap de setmana i fer tot el que havien previst.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut