Madrid

Tira endavant l'escorcoll del despatx del senador de Bildu Iñaki Goioaga

Després de l'intent frustrat d'ahir dijous, aquest migdia dotacions de la Guàrdia Civil procedents de Madrid i del País Basc han tornat al número 20 del carrer Elcano per escorcollar el despatx del senador de Bildu Iñaki Goioaga. El senador i advocat de presos ha acompanyat els efectius. Ahir dijous, el jutge havia prohibit l'accés als locals perquè es requeria la presència de Goioaga, que és aforat.

RedaccióActualitzat

Després de l'intent frustrat d'ahir dijous, aquest migdia dotacions de la Guàrdia Civil procedents de Madrid i del País Basc han tornat al número 20 del carrer Elcano per escorcollar el despatx del senador de Bildu Iñaki Goioaga. El senador i advocat de presos ha acompanyat els efectius.

Ahir dijous, el jutge havia prohibit l'accés als locals perquè es requeria la presència de Goioaga, que és aforat. La investigació busca al despatx material informàtic i documentació que sospita que els detinguts van tenir temps d'ocultar arran de la filtració que va anticipar l'operatiu. Es busquen diversos llapis de memòria i tres ordinadors, incloent-hi el de la lletrada Arantza Zulueta.

Mentrestant, s'intensifiquen les protestes per les últimes actuacions i tiren endavant els preparatius de la manifestació a favor de l'acostament de presos. Els promotors, Tantaz Tanta (en euskera, "gota a gota"), esperen que una segona instància judicial ratifiqui l'autorització que ha emès el jutge Ruz.

El lehendakari també ha estat molt crític. Iñigo Urkullu ha qüestionat que Jorge Fernández Díaz sigui la persona adequada per liderar el Ministeri de l'Interior ara que el nou escenari exigeix voluntat perquè es pugui consolidar.

En paral·lel a tot aquest enrevessat dispositiu policial, s'anuncia que aquest divendres a la tarda els advocats dels 8 detinguts, que són a Madrid, compareguin per valorar aquesta batuda, incloent-hi l'últim escorcoll.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut