Barcelona

Tim Robbins alerta sobre la pèrdua d'intimitat a internet en la presentació de "1984"

És un dels actors més compromès, activista i rebel. Sovint el veiem a les pantalles, però el que és poc habitual és poder-lo veure damunt un escenari a Barcelona. Tim Robbins, una de les estrelles contestatàries de Hollywood, serà al Poliorama amb el muntatge teatral de la novel·la "1984" de George Orwell. Comença la setmana que ve, sis úniques funcions en anglès subtitulades en català o castellà. Robbins ha passejat aquest divendres per Barcelona seguint les passes d'Orwell anys enrere i ha reivindicat l'actualitat del text del britànic que posarà en escena, on s'alerta sobre la pèrdua de la privacitat i de la llibertat individual. El motiu, diu, les xarxes socials.

Actualitzat
"Viu lliure o mor". Aquest és l'antídot que recomana Tim Robbins per superar un moment en què veu les llibertats individuals greument amenaçades. Sorprès per la facilitat amb què la gent mostra la seva vida íntima a les xarxes socials, l'actor ha alertat del perill de perdre la privadesa, un valor tan important, diu, com la mateixa llibertat.

De la pèrdua d'una i altra, precisament, en parla l'espectacle que dirigeix i que es podrà veure al Poliorama entre el 30 de setembre i el 4 d'octubre. L'interpreten els membres de la companyia The Actor's gang, que va fundar l'any 1981, basant-se en la novel·la de George Orwell, "1984".  Segons el seu parer, es tracta d'una paràbola "molt vigent" sobre la disminució de les llibertats individuals a la societat de les càmeres omnipresents, així com una obra que descriu de forma "perfecta" el fenomen i la funció de la guerra al món modern.

Sense pèls a la llengua, tret que el caracteritza, no ha amagat que "els temps són durs" i ha afegit que "Hollywood està enmig d'una crisi nerviosa. Estic content d'estar a Barcelona, mentre Hollywood es crema". Aprofitant que tenia al costat la seva amiga Isabel Coixet, amb qui va treballar en la pel·lícula "La vida secreta de les paraules", li ha demanat quan li enviarà un altre guió, i ella, astorada, ha respost amb un concís: "aviat". "Tinc feina, llavors", ha conclòs ell.

Robbins trepitjarà la platea i l'escenari del Poliorama el pròxim dia 1 d'octubre per veure la funció i participar després en un col·loqui amb el públic. Però no serà l'únic racó del teatre que descobrirà. Aquest divendres s'ha enfilat fins a la terrassa de l'edifici de la Rambla que acull el Poliorama, des d'on l'any 1937 George Orwell va lluitar en els anomenats Fets de Maig.
Anar al contingut