Oracle, associada amb ByteDance, gestionarà TikTok als Estats Units (Reuters/Mike Blake)

TikTok no ven però s'associa amb Oracle perquè gestioni l'aplicació als Estats Units

La propietària xinesa ByteDance no cedirà ni les operacions ni el codi font de la plataforma de vídeo de TikTok

Actualitzat

TikTok planta cara a Donald Trump. ByteDance, l'empresa propietària de la popular xarxa social, no ven les operacions de TikTok als Estats Units ni a Oracle ni a Microsoft i no cedirà el codi font de la plataforma de vídeo a cap comprador nord-americà, segons ha informat aquest dilluns el canal estatal de televisió anglès CGTN, que cita fonts.

ByteDance no ven i, en canvi, anuncia que s'ha associat amb l'empresa nord-americana Oracle perquè gestioni el seu negoci als Estats Units. Aquesta podria ser una estratègia de l'empresa xinesa per evitar la prohibició i el tancament als Estats Units sense vendre el seu negoci. En principi, l'operació permetrà que l'aplicació continuï funcionant als Estats Units, però calrà veure si serà suficient i quines reaccions desencadenarà

La xarxa social TikTok té més de 80 milions d'usuaris (Reuters/Muhammad Hamed)

Aquesta xarxa social, amb més de 500 milions d'usuaris a tot el món, principalment joves i adolescents, està en el punt de mira de Donald Trump. El president dels Estats Units creu que el govern xinès hi està al darrere i que aprofita la xarxa per espiar els 80 milions d'usuaris nord-americans per condicionar-los políticament. De fet, ho considera una qüestió de seguretat nacional i ha donat a TikTok temps fins aquest dimarts perquè vengui la seva divisió nord-americana a una empresa dels Estats Units sota l'amenaça de tancar-la si no ho fa.

En la cursa per aconseguir TikTok, Microsoft s'havia aliat amb Walmart i semblava la més ben situada, però Oracle, una empresa amb més bona sintonia amb la Casa Blanca, ByteDance ha qualificat de soci tecnològic fiable. Oracle ha fracassat en l'operació de compra però caldrà veure en quins termes s'estableix l'associació per a la gestió de la xarxa social.

Els Estats Units no són el primer país que es planteja la prohibicióL'Índia la va vetar a principis de juliol en plena batalla geopolítica amb la Xina al Caixmir.

 

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Trump Estats UnitsXinaTecnologia
Anar al contingut