Interfície gràfica del mapa del mosquit tigre de l'aplicació Tigatrapp.
Interfície gràfica de l'aplicació Tigatrapp.
Barcelona

Tigatrapp, la nova aplicació per conèixer on es pot trobar el mosquit tigre

El Centre Superior d'Investigacions Científiques ha iniciat un estudi amb la col·laboració dels ciutadans de Catalunya per conèixer la dispersió del mosquit tigre a Catalunya. Per això, s'ha dissenyat una aplicació per a mòbil que permet a l'usuari indicar on i quan ha vist el mosquit.

RedaccióActualitzat
El Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha iniciat un estudi sobre la dispersió del mosquit tigre amb la col·laboració dels ciutadans de Catalunya. Per aquest motiu, s'ha dissenyat una aplicació per a mòbil que permet a l'usuari indicar on i quan ha vist aquests insectes per últim cop.

Fonts de la investigació han explicat que aquest estiu, a causa de les baixes temperatures, no hi ha tanta presència de mosquit tigre. Tot i això, l'increment sobtat de temperatures ha fet que comencin a detectar els mosquits en més punts del territori.

L'aplicació, anomenada Tigatrapp, disponible per a telèfons mòbils i tauletes digitals Android, permet que els ciutadans recullin dades cada vegada que veuen un mosquit tigre i les transmetin al centre de recerca.

Com que l'aplicació registra la posició, el sistema permet fer un mapa de presència del mosquit tigre aquest estiu i participar en l'estudi de la seva dispersió.

L'aplicació forma part de la campanya "Atrapa el tigre!", un projecte pilot impulsat pel Centre d'Estudis Avançats de Blanes que compta amb la col·laboració del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter. El conjunt de la recerca es va crear, al principi, perquè els estudiants de Primària de les escoles de les comarques gironines poguessin participar en el seguiment del mosquit tigre a través del mòbil. Ara, la participació s'ha obert als ciutadans de Catalunya.

El mosquit tigre va ser vist per primera vegada a Sant Cugat del Vallès el 2004 i des d'aleshores s'ha estès a molts municipis de Catalunya i, fa poc, al País Valencià, les Balears i Múrcia. Amb aquesta mesura, compartida amb la ciutadania, es pot localitzar el mosquit molt més fàcilment.
Anar al contingut