Venècia

"Thriller", reeditat en 3D, a la Mostra de Venècia

El 1983, John Landis va dirigir el videoclip de Michael Jackson que va revolucionar la música. Ara, el torna a presentar en tres dimensions per a la pantalla gran

RedaccióActualitzat

Gran expectació a la Mostra de Venècia per la projecció de la versió 3D de l'icònic videoclip "Thriller" i del documental "Making Michael Jackson Thriller".

El videoclip i el documental es van difondre per televisió el 1983 i es van vendre en cintes de VHS fins al 1990, però mai no s'havien projectat a la gran pantalla. Fins ara que "Thriller" s'ha tornat editar en 3D s'ha pogut veure a Venècia.

El documental mostra com es va recrear aquella història de terror pop, amb un cementiri cobert de boira ple de ballarins zombies que envoltaven un Michael Jackson que passava de ballarí a fera felina i, finalment, es transformava, també, en un cadàver amb vida.

Segons el director del videoclip, John Landis, "Thriller" va sorgir com un acte de "vanitat" del propi Jackson que li havia expressat el seu desig de "convertir-se en un monstre".

 

Landis explica que Jackson que el va trucar una matinada de 1983 demanant-li la realització d'aquest videoclip.

El documental, de tres quarts d'hora, fa un recorregut pel making off del rodatge del videoclip d'un jove Micheel Jackson, tenia 24 anys, però semblava que en tingués 18, que ja havia triomfat amb "Billie Jean", el 1979, i "Beat it", el 1982.

♦ Mor Rod Temperton, compositor de "Thriller"

"Thriller" ha estat un dels discos més venuts de la història discogràfica. I, a You Tube, ha tingut més de 430 milions de visualitzacions.

 

 

Anar al contingut