May, en el moment de signar la carta dirigida al Consell Europeu
May, en el moment de signar la carta dirigida al Consell Europeu
Londres

Theresa May signa la carta en què el Regne Unit demana abandonar la UE

La primera ministra comunica la intenció d'invocar l'article 50 del Tractat de Lisboa, que formalitza l'activació del Brexit

Actualitzat

La primera ministra britànica, Theresa May, ha signat aquest dimarts al vespre la carta que formalitza l'activació del Brexit. En la missiva, dirigida al president del Consell Europeu, Donald Tusk, May comunica la intenció d'invocar l'article 50 del Tractat de Lisboa, que recull el mecanisme legal que posa en marxa la sortida d'un estat membre de la Unió.

En la imatge, difosa per Downing Street, s'hi veu May firmant la carta, que s'enviarà aquest dimecres al Consell Europeu. S'espera que l'entregui l'ambaixador del Regne Unit a Brussel·les, Tim Barrow.

May ha insistit en la voluntat "de representar el conjunt del Regne Unit" durant les negociacions que hauran de definir el Brexit i ha insistit en l'objectiu d'aconseguir "el millor acord possible" amb la UE. S'espera que la cap de govern britànica expliqui el compte enrere per a la sortida de la UE en una compareixença aquest dimecres.

Durant les negociacions, el Regne Unit i la Unió Europea hauran de renegociar més de 20.000 lleis.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut