El cartell s'ha projectat a les pantalles de la concorreguda Times Square de Nova York (Festival Ítaca)

The Tyets, Mushka i Julieta: Times Square anuncia una actuació del "Catalan dream"

La revetlla de Sant Joan, el festival Ítaca reunirà tres dels grups catalans del moment en un mateix escenari

Les pantalles de Times Square de Nova York són l'aparador escollit pel festival Ítaca de l'Estartit per anunciar els tres primers artistes convidats per als concerts que un any més ompliran la platja d'aquest poble del Baix Empordà durant la revetlla de Sant Joan.

Es tracta de The Tyets, Mushka i Julieta, tres dels grups de moda de la música urbana catalana. "Ítaca is the catalan dream" (Ítaca és el somni català), diu l'anunci que s'ha projectat a la ciutat nord-americana.

Tots tres coincidiran una única vegada en tot l'estiu i serà a l'escenari de l'Estartit, amb les illes Medes com a teló fons, en el que els organitzadors anuncien que serà un concert "carregat de sorpreses".

La confirmació dels caps de cartell de l'Ítaca arriba pocs dies després que el festival vengués les primeres 500 entrades del concert sense ni tan sols haver anunciat qui hi hauria.

El festival Ítaca ha convertit l'Estartit en un dels escenaris més concorreguts la nit de la revetlla de Sant Joan en els últims anys. Aquest 2024 preveuen que sigui una nit encara més multitudinària amb l'actuació del "Catalan dream".

Tres dels grups més populars

El lema del festival l'avalen les xifres. Els mataronins The Tyets acumulen més de 700.000 escoltes mensuals a l'Spotify i s'han fet un lloc en les principals llistes d'èxit i de vendes arran de la publicació del disc "Èpic solete" i sobretot amb el single "Coti x coti".

El tema, que barreja el reggaeton amb la sardana, s'han convertit en un dels temes més coneguts i viralitzats de Catalunya però també de l'Estat.

Al costat de The Tyets hi ha actuarà Mushka, que amb només 18 anys s'ha consagrat com una de les veus emergents de la música urbana.

L'artista juga amb referents del reggaeton, el trap, el dancehall o l'R&B. En el concert interpretarà alguns dels temes que ha anat compartint amb els seus seguidors en aquest últim any.

L'última de les artistes confirmades per al concert de la revetlla de Sant Joan a l'Estartit és Julieta, que comparteix temes amb The Tyets ("Clar que t'he trobat a faltar") i Mushka ("No m'estima +").

De fet, Julieta és el denominador comú que uneix les melodies de The Tyets i Mushka amb sonoritats que s'acosten més al pop, el reggaeton o el house.

Més enllà de la revetlla, el certamen també ofereix concerts a preus populars en diversos municipis de l'Empordà per fer arribar la cultura a tot el territori i en entorns emblemàtics.

L'any passat, el festival va tancar amb més de 15.000 assistents, un dels cinc festivals de pagament de la Costa Brava amb més públic.

ARXIVAT A:
Estats UnitsMúsica
Anar al contingut