L'editorial del diari "The Times", titulat "L'aixecament de Mas".
L'editorial del diari "The Times", titulat "L'aixecament de Mas".
Londres

"The Times" alerta que, amb la independència, Catalunya seria "més pobra"

El diari britànic considera que una hipotètica independència de Catalunya comportaria un país "més pobre" i dificultaria els esforços europeus per a estabilitzar l'euro.

RedaccióActualitzat
El diari britànic "The Times" considera que una hipotètica independència de Catalunya comportaria un país "més pobre" i dificultaria els esforços europeus per a estabilitzar l'euro. En un editorial publicat aquest dimecres titulat "L'aixecament de Mas", el rotatiu de Londres assegura que, si bé Catalunya i Espanya "poden tenir dificultats per viure juntes, patirien per viure separades".

En el text, "The Times" destaca que "una ruptura de la quarta economia més gran de l'eurozona limitaria els intents de rescatar l'euro". El diari admet que "és veritat" que Catalunya contribueix significativament al PIB espanyol, però "també està afectada pel seu gran deute". A l'editorial, "The Times" apunta que, "amb la resta d'Espanya debilitada per la seva sortida, una Catalunya sobirana patiria pels problemes del seu principal soci comercial". A més, "sense garanties que la UE acceptés o volgués Catalunya com a estat independent, amb l'euro com a moneda, els deutes de Catalunya serien més preocupants", afegeix el diari.

L'estratègia de Mas

Segons "The Times", els polítics catalans haurien de ser "cautelosos amb el que desitgen" perquè la independència no permetria "a Catalunya acumular les seves riqueses, " sinó que "la deixaria més pobra".

En aquest sentit, el diari veu l'estratègia de Mas com un intent de defensar l'honor català, però amb l'objectiu de no arribar fins al final. "'Hi ha ocasions', escrivia George Orwell a 'Homenatge a Catalunya', en què val més la pena lluitar i ser derrotat que no pas no lluitar'. Potser és això, encara, com Mas espera, secretament, garantir alhora l'orgull de Catalunya i la continuació de la seva prosperitat".
Anar al contingut