Nova York

"The New York Times" investiga un redactor per un possible plagi

El diari "The New York Times" està investigant un dels seus periodistes per un possible cas de plagi al "Wall Street Journal", entre altres mitjans. De fet, va ser el rotatiu econòmic el que va donar la veu d'alerta en avisar "The New York Times" que un dels seus redactors havia utilitzat "expressions, frases i passatges" seus sense la corresponent atribució. El diari d'informació econòmica va fer notar a "The New York Times" sobre les similituds entre un article del web del "Wall Street Journal" i una entrada al blog financer del "Times", penjat només dues hores després i que l'endemà també va ser publicat al diari en format paper.

Actualitzat
"The New York Times" està investigant diverses entrades del blog DealBook que es publica a la plana web del rotatiu. El diari investiga el periodista Zachery Kouwe per un possible plagi de frases del Wall Street Journal i d'altres fonts "sense atribució o reconeixement".

"En diversos articles econòmics del 'Times' durant l'any passat i en entrades del blog DealBook de NYTimes.com, un redactor del 'Times' sembla haver-se apropiat indegudament d'expressions i passatges publicats per altres mitjans de comunicació", assegura el diari novaiorquès en la seva secció de correccions.

A partir de l'avís del diari "Wall Street Journal" el rotatiu va obrir una investigació interna i va detectar altres casos "d'amplis solapaments entre passatges d'articles de Kouwe i d'altres mitjans".

El diari s'ha disculpat afirmant que "copiar directament altres mitjans sense donar atribució -fins i tot si els fets han estat verificats de manera independent- és una violació seriosa de la política del 'Times' i de les normes bàsiques del periodisme. No hauria d'haver passat". "The New York Times" afirma que encara està investigant la qüestió i que prendrà les mesures necessàries quan arribin a una conclusió.
Anar al contingut