L'editorial del "The New York Times" sobre la situació a Catalunya després del 27-S
L'editorial del "The New York Times" sobre la situació a Catalunya després del 27-S
Nova York

"The New York Times" creu que el 27-S deixa "més confusió" a Catalunya i demana gestos a Rajoy

En el seu editorial, el diari remarca que els partits separatistes "han guanyat la majoria d'escons, però no han obtingut la majoria dels vots", la qual cosa el rotatiu creu que "no equival a un mandat per crear un nou estat"

Actualitzat

El diari "The New York Times" ha publicat aquest dimecres un editorial sobre les eleccions al Parlament d'aquest diumenge, en el qual assegura que els resultats del 27-S "només han deixat més confusió". Amb el títol "El següent pas per als catalans", el diari remarca que els partits separatistes "han guanyat la majoria d'escons, però no han obtingut la majoria dels vots", la qual cosa el rotatiu creu que "no equival a un mandat per crear un nou estat".

"El resultat no dóna poder als separatistes per trencar amb Espanya. Però negar que els catalans tenen cap opció en la decisió només farà més profunds els seus sentiments nacionalistes"

L'editorial, que apareix en l'edició impresa d'aquest dijous, interpel·la el president del govern espanyol i indica que, després dels comicis de diumenge, "val més que el govern conservador del primer ministre, Mariano Rajoy, comenci a atendre els catalans".

"El millor ara per als independentistes és utilitzar la seva força per prendre a Madrid més control sobre els seus assumptes. I Rajoy ha de reconèixer que, fins i tot dins dels límits que marca la Constitució espanyola, hi ha prou espai per acomodar els anhels catalans"

"The New York Times" afirma que els sobiranistes catalans, igual que els escocesos i quebequesos, "estan convençuts que a la seva pròspera regió li aniria millor pel seu compte". Això, però, assenyala que "està lluny de ser veritat" perquè veu "difícil garantir la seva permanència a la Unió Europea" i considera que "tampoc hi ha la certesa que el Banc Central Europeu continués finançant els bancs catalans".

El diari també recorda que Junts pel Sí necessita pactar amb "un partit independentista d'extrema esquerra que s'oposa al lideratge de Mas", en referència a la CUP.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut