Pla general de la sala del 'Museum of liberalism art' que acull quadres en venda. Imatge del 13 de desembre de 2016 (horitzontal)
Pla general de la sala del 'Museum of liberalism art' que acull quadres en venda. Imatge del 13 de desembre de 2016 (horitzontal)

'The Museum of Liberalism Art' s'instal·la a Vilafranca mostrant un estil que "trenca les normes" de la creativitat

ACN Vilafranca del Penedès.-Vilafranca del Penedès acull des d'aquest dimarts la pionera sala artística 'The Museum of Liberalism Art' (MOLA), des d'on l'artista anònim An Idiot defensa un nou corrent basat en "trencar les normes" de la creativitat. Es tracta d'una exposició de 3.400 metres quadrats, dividits en tres grans habitacions que reflecteixen les "cares alegres i fosques" de la vida. Així ho ha relatat el director de la sala, Robert Gabor, que ha insistit en preservar el nom de l'artista, assegurant que l'anonimat contribueix a garantir la "llibertat" en la creació. El MOLA és el primer museu d'aquestes característiques que obre les portes, emmarcat en un moviment anomenat 'The Liberalism Art World' (LAW), el qual compta amb diverses petites galeries arreu del món.

L'art d'An Idiot es basa en la màxima llibertat creativa, fora dels límits que convencionalment s'estableixen en els diferents estils artístics. "El liberalisme significa poder canviar d'estil, no fixar-se unes normes", ha destacat el director de 'The Museum of liberalism art', Robert Gabor. En aquest sentit, ha dit que l'autor de les obres defensa que "l'art és creativitat, i la creativitat és una gran capacitat que requereix modificar l'estil".An Idiot i Gabor van començar a treballar plegats fa més de 25 anys, i des del 2014 s'han centrat en obrir la sala que aquest dimarts ha quedat inaugurada a Vilafranca del Penedès. El MOLA s'instal¿la en una gran nau de més de nou metres d'alçada, fet que permet exposar-hi obres de gran envergadura. Precisament, les característiques de la nau són les que han dut l'artista i el director a afincar-se a Vilafranca. "Era un edifici predestinat al projecte", ha destacat Robert Gabor. Així, el director del MOLA ha explicat que la llum de la planta baixa permet exposar les obres més "positives", mentre que la foscor del soterrani dóna peu a aquells quadres i escultures de caire més fosc. És en aquest espai de poca llum on també es poden veure diverses obres provinents de rodatges cinematogràfics. Al mateix temps, una ultima sala a la planta superior acull la galeria comercial, on les obres estan taxades en funció de la superfície que ocupen.Malgrat la insistència dels periodistes per conèixer qui és l'autor dels quadres i escultures exposades al MOLA, Robert Gabor ha declinat explicar-ne cap detall, limitant-se a dir que es tracta d'un home, sense especificar ni edat ni nacionalitat. Pel que fa al nom amb què signa, el director ha apuntat que l'artista es fa dir An Idiot perquè "ningú escolliria dir-se així", fent un paral¿lelisme amb la singularitat que suposa "no acceptar les normes de l'art comercial"."Més enllà del Penedès"Durant la inauguració, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha aplaudit el fet que el MOLA hagi escollit el municipi per instal¿lar la seva seu, sent el projecte més gran que An Idiot ha liderat fins ara. Regull ha lloat la seva obra, que ha definit com a "sorprenent", i ha fet una crida a "aprofitar" el potencial de la sala. En aquest sentit, ha demanat treballar per a què el ressò del 'The Museum of liberalism art' arribi "més enllà del Penedès".

Anar al contingut