"The Independent" destaca "l'economia exitosa" de Catalunya
"The Independent" destaca "l'economia exitosa" de Catalunya
Londres

"The Independent" veu en Catalunya una economia molt exitosa i un estat de la UE

En un ampli reportatge, el diari britànic parla del prestigi de la marca Catalunya i diu que podria ser àgil a l'hora d'atreure negocis i crear llocs de treball

RedaccióActualitzat

El diari britànic "The Independent", amb una tirada de 250.000 exemplars, ha publicat aquest diumenge un extens reportatge sobre Catalunya signat per l'especialista d'economia del diari, Hamish McRae. Afirma que "Catalunya podria ser una economia extremadament exitosa i un estat de la UE". Destaca que té una població de 7,5 milions de persones, i també en subratlla la ubicació, al costat de França, a la Mediterrània i amb dos dels principals ports d'Espanya, com són Barcelona i Tarragona.

El reportatge també recorda que Catalunya actualment genera el 20% del PIB espanyol; també parla del prestigi de la marca Catalunya i diu que podria ser àgil a l'hora d'atreure negocis i crear llocs de treball. El periodista assenyala que el camí no serà fàcil a curt termini i vaticina que "a la llarga, una moneda diferent podria beneficiar el país", tot i que podria ser pertorbador els primers mesos per als bancs, les empreses i el turisme.

El periodista britànic de "The Independent" assegura que Europa finalment reconeixeria una Catalunya independent, no pas a curt termini, però sí al cap d'uns anys. I conclou que és normal que ara ningú reconegui la República Catalana. Augura que, d'aquí a deu anys, Catalunya serà un país pròsper.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut