"The Farewell", exclosa als Oscars, triomfa als Spirit Awards del cine independent
Lulu Wang directora de "The Farewell" (Reuters/Lucas Jackson)
Santa Monica

"The Farewell", exclosa als Oscars, triomfa als Spirit Awards del cine independent

La cinta amb més premis ha estat "Diamantes en bruto", amb tres distincions

RedaccióActualitzat

La vígília dels Oscars, a Santa Monica s'ha fet la gala d'entrega dels Spirit Awards, que concedeix el cinema independent. L'emotiva "The Farewell" s'ha endut els premis de millor pel·lícula i de millor actriu de repartiment per a Zhao Shuzhen, que d'aquesta manera ha deixat sense guardó Jennifer Lopez, tot i la seva aplaudida interpretació a "Estafadoras de Wall Street".

La cinta nord-americana, una de les grans oblidades a les nominacions als Oscars, segons molts experts, té un repartiment totalment asiàtic, i ha estat rodada en mandarí i anglès.

La seva directora, Lulu Wang, s'ha referit en el seu discurs a la dificultat de les dones per entrar a les nominacions de l'Acadèmia de Hollywood en la categoria de millor direcció (aquest any no hi ha cap dona nominada).

Wang ha assegurat que les dones artistes no necessiten que els donin suport, sinó que els donin la feina i apostin per elles.

"No heu d'encoratjar les dones. Hi ha moltes dones fent pel·lícules i que en volen fer, i que estan a les escoles de cinema. Però el que realment necessiten les dones és feina. Doneu-los feina i els diners per fer-la."

 

Lulu Wang recollint el premi a millor pel·lícula amb part de l'equip de "The Farewell" (Reuters/Eric Gaillard)


"Diamantes en bruto" encapçala el palmarès

La pel·lícula que més premis ha guanyat als Spirit Awards ha estat "Diamantes en bruto", que s'ha endut tres premis. Destaca el de millor actor per a Adam Sandler, que en canvi no està nominat per als Oscars.

També s'ha endut el premi a millor direcció, per a Benny i Josh Safdie, i millor muntatge.

Adam Sandler, que interpreta un joier addicte al joc, ha ofert un dels discursos més divertits de la gala i ha fet broma sobre la seva absència als Oscars.

S'ha referit als seus companys nominats per dir-los que a partir d'ara es referiran a ells com "els tipus que van pedre un premi contra Adam Sandler".

 

Adam Sandler, Benny Safdie i Josh Safdie amb el seu Spirit Awards per "Diamantes en bruto" (Reuters/Lucas Jackson)


Els germans Benny i Josh Safdie, fidels a l'esperit asfixiant de la pel·lícula, han fet un discurs inintel·ligible parlant els dos a la vegada.

 


Reconeixement al cinema independent

La distinció de millor actriu ha estat per a Renée Zellweger pel seu paper a "Judy", fet que la reforça com a favorita per a la cerimònia d'aquesta pròxima matinada.

La intèrpret ha dedicat el premi a Judy Garland, a qui encarna a la cinta, i s'ha mostrat "realment agraïda" per ser part de la "comunitat del cinema indi".

Renee Zellweger recull l'Spirit Awards per "Judy" (Reuters/Eric Gaillard)


Doblement guanyadores han estat "El faro", millor actor de repartiment per Willem Dafoe i millor fotografia, i "Historia de un matrimonio", millor guió i premi especial Robert Altman.

"Paràsits", un dels grans fenòmens del 2019 i que té sis nominacions als Oscars, ha ampliat la seva llarga llista de premis amb l'Spirit a la millor cinta internacional.

Olivia Wilde i la seva comèdia "Súper empollonas", força aclamada, han guanyat com a millor opera prima. "American Factory", s'ha endut el de millor documental i "Give Me Liberty", de Kirill Mikhanovsky, el guardó John Cassavetes, que reconeix la millor cinta rodada amb menys d'un milió de dòlars.

 

Olivia Wilde amb el premi per "Súper empollonas" (Reuters/Eric Gaillard)


Finalment Stefon Bristol i Fredrica Bailey han guanyat per "See You Yesterday" el reconeixement al millor primer guió.

Els Spirit Awards premien les pel·lícules independents fetes amb un pressupost per sota dels 20 milions de dòlars.

Molts dels nominats han estat actors i actrius negres, un fet que contrasta amb els Oscars, que arriben aquesta nit a anys llum de cap rastre de paritat, sense directores nominades a millor pel·lícula i sense gaire diversitat: entre les vint interpretacions nominades, només una per a una actriu negra.

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut