'The Crown', la gran esperança de Netflix per guanyar un Emmy de pes
Una imatge del tràiler de "The Crown"

"The Crown", la gran esperança de Netflix per guanyar un Emmy de pes

La plataforma busca, des de fa vuit anys, un premi prestigiós que li permeti equiparar-se a HBO en termes de reconeixement

Jordi Brescó MontserratActualitzat

Als Emmy, els premis a l'excel·lència de la televisió nord-americana, la quantitat de premis que s'endú cada plataforma té una importància relativa. La inacabable llista de categories, 119, permet als principals productors de contingut assegurar-se un bon botí.

Números en mà, Netflix té la seva posició més que consolidada. L'any passat va establir el rècord de nominacions, amb 160, i aquest any n'ha aconseguit 129. Tan sols l'ha superada HBO, amb 130.

Però és en el què es guanya, i no el quant, on les plataformes es juguen gran part del seu prestigi. I en aquest aspecte, Netflix fa anys que coixeja. Concretament vuit, des que "House of Cards" es va convertir en la primera producció emesa exclusivament per streaming en ser premiada. Es va dur, a més, un dels guardons grans: el de millor direcció en una sèrie dramàtica.

Aleshores, el director de contingut de la plataforma, Ted Sarandos, va dir que tenien com a objectiu "convertir-se en HBO més ràpid del que HBO pugui trigar a convertir-se en nosaltres". Vuit anys després, segueixen molt lluny en termes de reconeixement.


Una sèrie monàrquica per intentar regnar

Amb les nominacions anunciades aquest dimarts, Netflix es troba en una posició immillorable gràcies a "The Crown", la sèrie creada per Peter Morgan centrada en la figura de la reina Elisabet II.

La quarta temporada d'aquest drama històric ha estat nominada en 24 categories, entre les quals les de millor sèrie dramàtica, a més de les de millors actor i actriu principals, també en drama.


Les minisèries continuen guanyant pes

Netflix també té un candidat potent en una de les categories que més importància ha adquirit en els últims anys, la de millor minisèrie. "Gambito de dama" tindrà, però, una competència ferotge amb les produccions d'HBO "Mare of Easttown" i "Podría destruirte".

En aquesta disciplina s'ha colat també la minisèrie de l'univers Marvel "Bruja Escarlata", produïda per Disney+, que ha sorprès amb un 23 nominacions.


Entre superherois i galàxies llunyanes

La plataforma Disney+, que no arriba als dos anys de vida, ha multiplicat les seves candidatures per tres respecte a l'edició passada. Juntament amb la superheroïna Bruixa Escarlata, l'altra gran arma d'aquesta plataforma és "The Mandalorian", la sèrie ambientada en l'univers Star Wars, que s'ha endut 24 nominacions.

Llum verda a 'The Mandalorian', hereva d''Star Wars' i a '30 monedas', d'Àlex de la Iglesia
'The Mandalorian' acumula 24 nominacions

En l'aquesta onada de superherois també s'hi ha afegit Amazon Prime amb els peculiars "The Boys", sèrie candidata al millor drama.


Una cerimònia presencial

Els nominats hauran d'esperar fins al 19 de setembre per saber els veredictes. Serà en una cerimònia amb restriccions, però presencial, a diferència de l'any passat, que es va fer de manera telemàtica.

ARXIVAT A:
SèriesPremis EmmyReina Elisabet II
Anar al contingut