El cantant i ex-Beatle, Paul McCartney actua l'any 2018 al The Cavern Club
El cantant i ex-Beatle, Paul McCartney actua l'any 2018 al The Cavern Club

The Cavern Club, on va néixer la llegenda dels Beatles, en perill de desaparèixer

La crisi del coronavirus amenaça el mític local de Liverpool, on pelegrinen 800.000 fans dels Beatles cada any

Roger FontellesActualitzat

El local, que va veure néixer la llegenda dels Beatles als anys 60, podria abaixar la persiana definitivament per culpa del coronavirus.

The Cavern Club, a Liverpool, ha reobert després de setmanes de tancament obligatori, però la perspectiva de tenir l'aforament limitat al 30% sembla que pot ser la condemna a mort del local.

Els propietaris estan lluitant per la supervivència del llegendari club davant la crisi i reclamen ajuts públics per mantenir-se.

Imatge de l'interior de
Imatge de l'interior de The Cavern Club (Reuters)

Història del local

The Cavern Club va obrir les portes al soterrani d'un antic celler l'any 1957, amb una estètica i un nom que eren un homenatge a un famós club de jazz de París anomenat Le Caveau. L'any 1961, després de la seva iniciàtica gira a Hamburg, el quartet de Liverpool hi va actuar regularment. Entre els anys 1961 i 1963, hi van tocar 300 vegades i, en una d'aquestes actuacions, Brian Epstein, el "cinquè Beatle", els va oferir un contracte discogràfic... i la resta ja és història.

El club original no és el que podem veure avui en dia. El primer va ser enderrocat l'any 1982 i per construir l'actual es van reutilitzar més de 15.000 maons. En el mur de la fama s'hi pot veure el gravat dels noms de 1.801 bandes que hi van tocar entre el 1957 i el 1973, com els Rolling Stones, Stevie Wonder, David Bowie i Adele, entre d'altres.

Ferit de mort

Els concerts de música en directe en interiors han estat prohibits al Regne Unit fins dissabte passat, i ara els locals han de respectar mesures de seguretat i distància social, de manera que se'n redueix l'aforament i la capacitat d'obtenir ingressos.

Quan el Regne Unit va prendre mesures per evitar la transmissió del coronavirus, a finals de març, The Cavern Club va començar a perdre unes 30.000 lliures a la setmana, uns 33.110 euros.

Imatge de l'interior de
Imatge de l'interior de The Cavern Club (Reuters)

El director de The Cavern Club, Bill Heckie, va recalcar que necessitaran ajudes públiques: "No vull que paguin perquè tinguem beneficis", però "com a mínim ens hem d'assegurar de no perdre-hi diners".

L'alcalde de Liverpool, Joe Anderson, va respondre que "la perspectiva de perdre una joia nacional com The Cavern és un escenari horrible", però que no poden "arribar a tot arreu" a causa de la crisi.

Estatua de John Lenon a Liverpool
Estàtua de John Lenon a Liverpool (Reuters)

El local, convertit en una de les principals atraccions turístiques de la ciutat anglesa, rep al voltant de 800.000 visitants a l'any.

ARXIVAT A:
MúsicaCoronavirus
Anar al contingut