Una dona utilitzant un telèfon mòbil
Una dona utilitzant un telèfon mòbil

T'han robat el mòbil? Compte si suposats policies et truquen demanant la clau d'accés

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa en què lladres demanen les dades personals amb l'excusa que han de comprovar si ets el propietari del mòbil

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra alerten sobre una nova modalitat d'estafa, que comença amb el robatori del telèfon mòbil a la víctima i després rep una trucada dels lladres fent-se passar per la policia per aconseguir accedir-hi.

Els Mossos posen sobre avís els ciutadans d'una estafa telefònica que han detectat almenys en dos casos a Rubí i Mataró.

Es tracta de situacions en què una persona a qui han robat el mòbil, els mateixos lladres li truquen, fent-se passar per la policia dient que han trobat el dispositiu. Demanen unes dades personals per confirmar que la persona en qüestió és la propietària de l'aparell.

La policia catalana avisa que no s'han de facilitar aquestes dades, ja que qui truca no són agents del cos, sinó els lladres del dispositiu, que demanen la contrasenya per tenir-hi accés.

En cas que la policia recuperi el telèfon mòbil, no demana mai cap contrasenya ni dada personal telefònicament, sinó que cita el seu propietari a comissaria.  
           

 

La policia també ha alertat aquest dilluns d'una estafa que es fa recurrent i que sobretot té com a objectiu les persones grans. És l'estafa del revisor del gas.

En aquests casos no s'ha de donar cap dada bancària ni pagar cap servei en efectiu. Les companyies avisen amb antelació de la revisió, que es carrega directament al rebut.

Durant aquestes festes la policia ha detectat també un repunt de l'estafa relacionda amb les empreses de missatgeria. Els lladres envien un SMS sobre el seguiment o per un problema amb el lliurament d'un paquet. Funciona pel sistema de l'"smishing". Si es clica en un enllaç es descarrega un virus troià al mòbil que permet accedir a les dades bancàries i a l'agenda de contactes, als quals reenvia el missatge.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut