Arbre caigut a l'estació de tren de Cambrils. Foto: Glòria Boquizo
Arbre caigut a l'estació de tren de Cambrils. Foto: Glòria Boquizo

Teulades aixecades i arbres caiguts per l'episodi de fort vent que ha escombrat el país

A Cambrils, un arbre ha caigut a l'estació de tren i ha obligat a tallar la circulació ferroviària entre Cambrils i Mont-roig del Camp fins a quarts de deu de la nit

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha activat el pla Ventcat, pel vent que bufa en molts punts del país, i demana extremar les precaucions a l'aire lliure. La ventada deixa arbres caiguts i alguns desperfectes menors. S'han arribat a registrar ràfegues superiors als 130 km/h a Portbou.

Els Bombers de la Generalitat han rebut 237 avisos des de dissabte fins al migdia d'aquest diumenge. Gran part de les actuacions, el 90%, han estat per retirar branques i arbres caiguts, però també s'han assegurat pals de la llum i tendals. Fins a les 21 h. hi ha hagut 853 trucades al 112:

 

 

 

A Cambrils, un arbre ha caigut a l'estació de tren i ha obligat a tallar la circulació ferroviària entre Cambrils i Mont-roig del Camp. El tall afecta el pas de trens de les línies RT2, R16 i el corredor mediterrani, segons Protecció Civil. Adif ofereix servei d'autobús entre Hospitalet de l'Infant i Cambrils.

Cap a dos quarts de set s'ha restablert la circulació de trens entre Mont-Roig del Camp i Cambrils. Però continua tallada entre Cambrils i Tarragona.

I finalment, ha quedat totalment solucionat el problema a quarts de deu de la nit:

 

Cambrils. Foto:Glòria Boquizo

 

Set caravanes i un camió bolcat a l'AP-7 a Vandellòs:

 

 

Una altra incidència destacada és a Benissanet, a la Ribera d'Ebre, on les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral han arrencat la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que ha anat a parar sobre una casa veïna.

 

Benissanet. Foto: Bombers

 

L'impacte ha malmès algunes de les teules i s'ha avisat una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Dues dotacions dels Bombers –amb l'ajuda d'una autoescala- han actuat a la zona.

A Montcada i Reixac la caiguda d'un arbre al a via ha obligat a tallar dos carrils de la C-33:

 

Ràfegues superiors als 130 km/h

Segons dades de les estacions meteorològiques, aquest matí destaquen ràfegues de vent com els 137,2 km/h de Portbou, els 133 km/h a Puig Sesolles:

 

Dona morta a Palma

Una dona de 37 anys ha mort a Palma en caure-li una palmera a sobre a conseqüència de les fortes ratxes de vent. 

L'accident ha passat al Parc de la Mar, just al costat de la catedral de Mallorca. La caiguda de la palmera també ha ferit una nena de set anys, filla de la dona, tot i que les ferides de la menor són de caràcter lleu.

Borrasca atlàntica

El vent que arriba aquí és conseqüència de la borrasca atlàntica Amélie, que està provocant moltes destrosses a tot el sud-oest de França i el nord de la península Ibèrica. La costa cantàbrica està patint també l'embat d'aquest temporal, amb ratxes de vent que han arribat als 110 quilòmetres per hora. de vent fort i mala mar.

Entre Galícia i el País Basc es repeteixen les incidències: branques trencades, cables d'electricitat i telèfon malmesos i carreteres tallades. El mar també es troba molt mogut, com podem veure en imatges d'aquest matí de la platja de la Concha de Donostia. També hi ha hagut incidents puntuals amb algunes bastides, fanals i pèrgoles arrancades pel vent. Només a Astúries, el servei d'emergències del Principat ha rebut més de 250 incidències. 

A la costa francesa hi ha al voltant de 100.000 abonats sense llum. Segons Météo France, s'ha enregistrat cops de vent de fins a 149 quilòmetres per hora a la zona de Cap Ferret. Quinze departments estan en alerta, sobretot a la façana atlàntica. Hi ha i moltes carreteres afectades, obstruïdes per arbres tombats o petites inundacions. 

En menor mesura l'Amélie també provoca incidències a la zona Mediterrània, a l'entorn de Niça.  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut