Farmàcies, drogueries i supermercats d'Alemanya vendran tests d'antígens (REUTERS / Wolfgang Rattay)
Farmàcies, drogueries i supermercats d'Alemanya vendran tests d'antígens (REUTERS / Wolfgang Rattay)

Tests ràpids d'antígens a la venda per 5 i 10 euros als Lidl i Aldi d'Alemanya

Les botigues que les dues cadenes tenen a Espanya no podran vendre tests d'antígens perquè les autoritats sanitàries no ho autoritzen

Actualitzat

Els supermercats Lidl i Aldi d'Alemanya han esgotat en pocs minuts els tests ràpids d'antígens que s'han posat a la venda aquest dissabte. Segons el model triat el preu és de 5 o 10 euros.

El govern alemany ha autoritzat la venda de tests d'antígens a farmàcies, drogueries i també als supermercats. L'organisme que regula els medicaments a Alemanya ha aprovat els tests de tres laboratoris per a la venda a particulars: el Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card , el LYHER Covid-19 Antigen Schnelltest Nasal i el CLINITEST Rapid COVID-19 Self-Test de Siemens.

Aquests tests ràpids tenen una fiabilitat del 80% i els resultats es poden saber en només 15 minuts.

Els supermercats que les cadenes alemanyes Lidl i Aldi tenen a Catalunya no podran vendre aquest tipus de tests d'autodetecció, perquè les autoritats sanitàries no ho permeten.

Als prestatges dels supermercats Lidl i Aldi, a més de mascaretes, hi haurà tests d'antígens
Als prestatges dels supermercats Lidl i Aldi, a més de mascaretes, hi haurà tests d'antígens (REUTERS / Wolfgang Rattay)

Siemens Healthineers, un dels fabricants de tests d'antígens que es poden adquirir als supermercats alemanys, explica que ja ha iniciat el procediment d'avaluació del test marcat per la Unió Europea perquè es pugui autoadministrar per persones que no siguin sanitaris. Esperen que altres països europeus segueixin els passos d'Alemanya i també liberalitzin la venda d'autotests de la Covid.

El ministre de Sanitat alemany, Jens Spahn, assegura que la campanya de vacunació contra la Covid i la possibilitat d'accedir als tests de detecció ràpida als supermercats faran doblegar la corba de contagis.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut