Tests defectuosos: Espanya torna al fabricant xinès les 640.000 proves comprades
Una treballadora sanitària fa un test de la Covid-19 (EFE)

Tests defectuosos: Espanya retorna al fabricant xinès les 640.000 proves comprades

Tota la comanda se substituirà per una remesa d'un nou model "amb la sensibilitat exigida", que encara no se sap quan arribarà

RedaccióActualitzat

El fabricant dels tests defectuosos que Espanya va comprar, a través d'un proveïdor nacional, a una empresa de la Xina, n'ha assumit la seva devolució i els canviarà per un nou model de test.

Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, després que, aquest dijous, reconegués la compra d'un partida defectuosa.
 

Illa ha volgut aclarir com s'ha desenvolupat l'evolució dels fets. Primer de tot, ha destacat que aquestes proves ràpides defectuoses van ser detectades en una partida "determinada i controlada de 8.000 tests", la qual es va entregar a la Comunitat de Madrid, el cap de setmana passat.

Aquestes 8.000 proves ràpides formaven part d'una compra per part del Ministeri de Sanitat de 640.000 tests de detecció de coronavirus, de la qual encara no havia arribat a Espanya la totalitat.

En aquest sentit, només se n'havien lliurat dues entregues: una primera de 8.000 tests que va ser enviada a la Comunitat de Madrid i una segona de 50.000 tests que no es va arribar a distribuir.

Tal com ha remarcat el ministeri d'Illa, totes les proves van ser comprades a través d'un proveïdor nacional a un fabricant a la Xina i totes compten amb els certificats de qualitat amb la marca CE. Per tant, totes estan homologades per a la seva compra i comercialització a tot Europa.

Va ser després de detectar que els primers 8.000 tests tenien poca sensibilitat que Salut Pública en va ordenar la retirada i, per això, s'han tornat les 58.000 proves ràpides que ja havien arribat a Espanya.

Per aquest motiu, ara, el fabricant ha dit que canviarà la totalitat dels tests i, en els propers dies, enviarà 640.000 unitats d'un nou model amb la sensibilitat exigida.

Segons Salvador Illa, el retard no afectarà l'evolució de la pandèmia. De fet, el govern espanyol està tramitant una altra compra de 5 milions i mig més de tests, també de la Xina.
 

"Mai estarem callats davant aquest descontrol"

Qui ha reaccionat davant aquesta situació és el Partit Popular. A través de les xarxes socials, el partit de Casado ha afirmat que "podem ser lleials al Govern, però mai estarem callats davant d'aquest descontrol".



ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut