Catalunya

Testimonis de l'incendi d'Horta de Sant Joan

A mesura que el foc crema als Ports, els comentaris es multipliquen al 3cat24.cat. Són usuaris que veuen l'avanç de les flames en primera persona i ens han informat de les seves impressions. Hi ha preocupació, i també hi ha certa incredulitat davant el panorama que ha dibuixat el foc i el fum a la zona d'Horta de Sant Joan. Un exemple: en pau.sanchez26 comenta que havia trucat a la seva àvia, que viu al centre del poble, i que "li semblava que s'havia fet de nit". En sortir al balcó, s'ha adonat que hi havia un aire extremadament espès i ple de cendra: "Tinc la gola seca dels nervis. Ànims, bombers, i moltes gràcies!".

Actualitzat
Emília Bayod, que té una finca a la zona on s'expandeix el foc, assegura que "està pregant". "El meu paradís se'l poden menjar les flames". L'Emília explica que ella i el seu marit treballen durament des de fa dos anys per convertir la finca en "el nostre petit paradís". "No pot ser", es lamenta.

El comentari de Tortosa diu que tot el que s'ha cremat era meravellós "per anar a passar la tarda en bici o a peu". Des de la part aragonesa, en Fernando agraeix els esforços dels bombers i voluntaris, i explica que "hem d'estar més preparats per aquestes ocasions".

"Tots estem patint el foc amb ells"

El Jose, de Batea, ens explica que allà també tenen el cel tapat de fum, i que li produeix "molta tristor i impotència el que està passant en un lloc tan bonic de la nostra comarca". Finalment, se solidaritza amb els afectats: "Vull que la gent d'Horta sàpiga que tots estem patint amb ells aquest foc".

"Els helicòpters volien l'aigua de la piscina"

Un socorrista del poble ha comentat que s'ha hagut d'evacuar la piscina perquè "el foc estava venint cap a nosaltres i els helicòpters ens han dit que necessitaven l'aigua de la piscina!! Ara he arribat a casa, ja no sóc a Horta!!"
La Pili és una veïna d'Horta de Sant Joan, i ens explica que ahir a la nit, quan van veure que hi havia foc, el seu fill li va dir: "Mama, allò és un infern".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut