"T'està matant, Lluïsa, t'està matant", quatre testimonis de la violència masclista

Parlem amb la Loli, la Lluïsa, la Teresa i l'Ana, quatre dones que han sobreviscut al seu maltractador

RedaccióActualitzat

El 25 de novembre és el dia mundial contra la violència de gènere. Hi ha mil milions de dones al món que són víctimes de la violència masclista, segons l'Organització Mundial de la Salut. Són una de cada tres.

A Espanya, 917 dones han mort assassinades per les seves parelles o exparelles els últims 14 anys. En una dècada, cent dones han mort assassinades per les seves parelles a Catalunya. Vuit només aquest 2017.

Durant aquest període, s'han fet unes 124.000 denúncies de dones víctimes de casos de violència física i psicològica. Aquestes són les xifres oficials, les conegudes, però les associacions de suport parlen de molts més casos que no surten a la llum.

Com combatre la normalització de la violència masclista entre els adolescents

Però, més enllà de les xifres impersonals, hi ha les experiències diàries de milers de dones que conviuen amb el seu maltractador. Hem parlat amb elles i ens han explicat la seva lluita.

La Loli, la Lluïsa, la Teresa i l'Ana han compartit la seva lluita contra la violència diària. La por pels fills, l'angoixa, el menyspreu, el control, la sensació de tenir la mort a prop són punts comuns de la seva història:


Una paraula al carrer o una mà al cul: contra la normalització d'agressions masclistes


ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut