Una botiga de Tesla a Califòrnia (Reuters)
Una botiga de Tesla a Califòrnia (Reuters)
Washington

Tesla s'enfila a la borsa després d'anunciar més de 4.000 acomiadaments

En 15 anys d'història, aquest fabricant de cotxes elèctrics no ha tingut mai beneficis

RedaccióActualitzat

La cotització de Tesla a Wall Street s'ha enfilat un 7% després que la companyia ha anunciat que acomiadarà 4.100 treballadors. En tancar la sessió, la pujada ha quedat en el 3,21%.

El fabricant de cotxes elèctrics, que en 15 anys d'història no ha tingut beneficis, vol demostrar que pot ser rendible. Per això farà fora el 9% de la plantilla, que formen 46.000 persones.
 


El multimilionari i fundador de Tesla, Elon Musk, ha recordat que la seva empresa i Ford són les úniques companyies d'automòbils que no han suspès pagaments als Estats Units:

"Som una petit empresa en un dels sectors més durs i competitius de la Terra, en el qual simplement sobreviure, ja no créixer, és una forma de victòria."

Musk assegura que els acomiadaments no afectaran els operaris de planta que produeixen els vehicles, per no incomplir els objectius de producció del Model 3.

Aquesta és la nota que Musk ha enviat als treballadors:

 

Fa un mes, l'empresa californiana, que també es dedica als panells solars, va anunciar una reorganització de l'empresa per superar les dificultats econòmiques. L'any passat, les pèrdues de Tesla van augmentar un 97,5%, tot i que els ingressos també van créixer, més d'un 26%.

Notícia relacionada: La inversió del Tesla xinès a Catalunya es refreda

Anar al contingut