El disseny del Tesla Bot que ha presentat la companyia
El disseny del Tesla Bot que ha presentat la companyia (Tesla)

Tesla prepara un robot humanoide per fer feines poc segures, repetitives o avorrides

El fundador de la companyia, Elon Musk, busca enginyers per al Tesla Bot, que ha presentat mentre s'inicia una altra investigació per accidents amb els vehicles de la marca

Actualitzat

El fabricant de cotxes Tesla ha anunciat que vol crear un robot humanoide, que anomena Tesla Bot, i que ha de servir per "eliminar les tasques perilloses, repetitives i avorrides" que ara fan els humans.

La companyia "busca enginyers mecànics, elèctrics, de control i de programari per aprofitar la seva experiència en intel·ligència artificial, més enllà dels vehicles", segons diu a la pàgina web.

Segons el fundador de Tesla, el multimilionari Elon Musk, la firma ja té els elements clau per fer un robot com aquest: "Crec que Tesla és la companyia robòtica més gran. Els nostres cotxes són, bàsicament, robots amb rodes".

Musk, que ja ha fet diverses prediccions optimistes, creu que l'any que ve hi podria haver un prototip de Tesla Bot.

De moment, el robot no passa de ser una idea, que Musk ha presentat aquesta setmana, durant la celebració del Dia de la Intel·ligència Artificial de l'empresa, acompanyat d'una persona disfressada de robot.

Segons el projecte, Tesla Bot té cames, braços i mans i al lloc del cap hi hauria d'haver un ordinador central que encara no té forma. Mesura 1,72 metres, pesa 57 quilos i podria caminar més ràpid que els humans, a 8 quilòmetres per hora.


Investigació a Tesla

L'anunci coincideix amb l'inici d'una nova investigació a Tesla als Estats Units, sobre onze accidents contra vehicles d'emergències mentre funcionava el sistema de conducció assistida de Tesla, Autopilot. Hi ha hagut un mort i diversos ferits, des del 2018, en accidents amb Tesla.

L'administració federal per a la Seguretat a la Carretera (NHTSA) investiga el sistema de Tesla que, segons els senadors demòcrates Richard Blumenthal i Ed Markey, utilitza una publicitat "enganyosa" perquè exagera les capacitats dels vehicles i "perillosa" perquè pot posar en perill els conductors i altres usuaris de la carretera.

Els Estats Units han fet una trentena d'investigacions per accidents de vehicles de Tesla.

Anar al contingut