Tesla podria invertir més de 4.000 milions d'euros en una fàbrica al País Valencià

Seria la segona fàbrica a Europa de l'empresa liderada per Elon Musk, després de la que va començar a funcionar a Berlín l'any passat

RedaccióActualitzat

Tesla podria invertir més de 4.000 milions d'euros al País Valencià per construir-hi una fàbrica de cotxes elèctrics. Fonts del sector ho confirmen, després que el diari Levante hagi avançat la informació.

Representaria la inversió industrial més important al País Valencià de les últimes dècades, juntament amb la fàbrica de bateries de Volkswagen a Sagunt. 

La Generalitat Valenciana ha dit en un comunicat que "desmenteix que hi hagi un acord tancat amb la multinacional Tesla i no confirma les informacions que han sorgit en aquesta direcció". 

Ara bé, les mateixes fonts asseguren que falten serrells per tancar i que la negociació continua oberta. Seria la segona fàbrica de Tesla a Europa; la primera va obrir a Berlín l'any passat, i dona feina a més d'11.000 persones.

La notícia arriba just quan s'està negociant el relleu al capdavant de la Generalitat Valenciana, ara en mans del socialista Ximo Puig.


Fàbrica a l'àrea metropolitana de València

Segons Levante, fa mesos que l'empresa i el govern valencià negocien la implantació d'aquesta fàbrica, que estaria ubicada a l'àrea metropolitana de València.

També afirma aquest mitjà que aquest dimarts directius de Tesla haurien visitat els terrenys escollits i haurien donat el vistiplau a l'operació.

El silenci de la Generalitat Valenciana estaria motivat per la clàusula de confidencialitat que hauria imposat l'empresa. 

En el comunicat emès, explica que "manté negociacions obertes amb una desena de multinacionals" i remarca que "les negociacions estan subjectes a estrictes criteris de confidencialitat."

 

Negociacions amb una desena de multinacionals

Segons ha informat Europa Press, les converses haurien començat fa gairebé un any, en un esforç de la Generalitat liderada per Ximo Puig per convertir el País Valencià en un centre de producció de vehicles elèctrics.

En aquest esforç, s'hauria negociat amb una desena de multinacionals del sector per convèncer-les d'instal·lar-s'hi.

A punt de complir-se el vint-i-dosè aniversari de la seva fundació, Tesla s'ha convertit en el principal fabricant de cotxes elèctrics al món i està en plena expansió.

Musk durant la presentació d'un vehicle Tesla
Musk durant la presentació d'un vehicle Tesla (Reuters/Stephen Lam)

L'empresa que ha convertit Musk en un dels homes més rics del món

Fundada el juliol del 2003 a Califòrnia per Martin Eberhard i Marc Tarpenning, l'any següent Elon Musk va invertir-hi 6,5 milions de dòlars i va convertir-se en president.

El 2006 van treure el primer cotxe al mercat, el Roadster, que van assegurar que era el doble d'eficient que el Toyota Prius, i el 2009 van començar a comercialitzar la versió esportiva d'aquest model.

Però no va ser fins al 2012 que van començar a fabricar el model Tesla S, que van entrar en el mercat dels turismes més convencionals, i la fama de la marca va agafar volada.

El 2022 ha venut 1,31 milions de cotxes a tot el món, i el model Tesla Y va ser el més venut a Europa aquest mes de febrer.

ARXIVAT A:
Automoció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut