Tesla acumula moltes pèrdues, cosa que els mercats borsaris penalitzen molt (EFE)

Tesla es retira de la borsa per evitar l'exigència de presentar bons resultats

Elon Musk diu que pagarà un preu alt per les accions, la qual cosa dispararia el valor de la companyia fins als 71.000 milions de dòlars

Actualitzat

El fundador de la firma automobilística Tesla, Elon Musk, ha confirmat que deixarà la borsa a través d'una carta als seus empleats.

L'anunci sorpresa el va fer primer a través d'una publicació a Twitter que els analistes es resistien a creure que fos veritat.

Musk assegurava que compraria les accions de la companyia a 420 dòlars, un preu molt per sobre del seu preu inicial.

L'anunci d'aquesta oferta va revolucionar Wall Street, i va fer pujar la cotizació del valor -abans de ser suspesa- un  11%.

L'empresa va sortir a borsa el 2010 amb un valor de 58.000 milions de dòlars. Si finalment Musk paga el preu que ha dit per acció, representaria que la companyia nord-americana valdria avui 71.000 milions de dòlars.

Els experts creuen que la intenció de la firma de cotxes elèctrics d'última generació és deslliurar-se de l'exigència d'haver de presentar resultats cada trimestre, tal com passa a borsa.

De fet, durant el segon trimestre va haver d'anunciar unes pèrdues de 743 milions de dòlars, la tercera pitjor xifra de la seva història, només superada pels dos trimestres anteriors. 

Construir el que diu que serà el cotxe indiscutible del futur està significant deixant sense fons les precàries finances de Musk. 

Tot i així, l'empresari més visionari del sector manté que "una producció total de 7.000 vehicles a la setmana, o 350.000 a l'any, hauria de permetre a Tesla ser rendible de manera sostenible per primera vegada en la nostra història, i en el tercer trimestre esperem augmentar la producció".

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut