Gent ballant en una discoteca
L'estiu passat es van arribar a denunciar 300 casos a tot l'Estat (Unsplash)

Terrorisme masclista: les punxades a dones en discoteques només volien aterrir, diu un estudi

Un estudi de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències confirma que en cap de les punxades a noies a tot Espanya l'estiu passat hi havia substàncies tòxiques

RedaccióActualitzat

Un estudi confirma que en cap de les punxades a noies en discoteques a tot Espanya l'estiu passat hi havia substàncies tòxiques. Pels experts, no van ser intents d'agressió sexual per submissió química, sinó terrorisme masclista.

Experts en toxicologia han analitzat els casos que van despertar tanta alarma fa prop d'un any a les sales d'oci nocturn de tot Espanya. Dels 300 casos que es van atendre a urgències, s'han analitzat 80 punxades.

I els metges han conclòs que en cap hi va haver inoculació de cap fàrmac que provoqués vulnerabilitat ni tampoc hi va haver cap agressió sexual posterior. Sí que es van detectar les ferides que tenien totes per algun objecte punxant i se subratlla que el símptoma més estès era l'ansietat o el pànic.

També apunten que la inoculació de substàncies en una punxada breu, amb una agulla fina, no pot transferir prou líquid per produir efectes clínics. I que, si bé hi ha fàrmacs que ho podrien fer, l'informe assegura que no són fàcils d'aconseguir per la població general.

Els toxicòlegs parlen d'una moda de mal gust importada de França i el Regne Unit que buscava crear un estat d'ansietat i terror entre les joves.

Consells de prevenció contra la submissió química

Amb tot, l'informe inclou consells per reduir els riscos de ser víctima de submissió química:

  • No deixis la copa fora de la vista ni en mans de desconeguts.
  • No acceptis copes de desconeguts.
  • Si et trobes malament, truca al 112 o deixa't acompanyar per algú de confiança.
  • Desconfia de persones que acabes de conèixer.
  • Si sospites que has estat víctima de submissió química, ves a un centre sanitari tan aviat com puguis.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut