Imatge de la una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica que Territori i Sostenibilitat ha instal·lat a la plaça del Treball de Ll…
Imatge de la una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica que Territori i Sostenibilitat ha instal·lat a la plaça del Treball de Lleida. Imatge del 14 de desembre del 2018. (Horitzontal)

Territori i Sostenibilitat instal·la una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica a Lleida

ACN Lleida.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha instal·lat aquesta setmana una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica de la Generalitat a la plaça del Treball de la ciutat de Lleida. La campanya de mesuraments es porta a terme a petició de l'Ajuntament de Lleida, interessat a complementar l'abast de les dades de què disposa la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) a través de l'estació fixa situada al carrer Bisbe Irurita amb Pius XII. Segons han explicat des de Territori, la unitat mòbil realitzarà anàlisis de les immissions atmosfèriques fins a mitjans de febrer, una època tradicionalment amb condicions de dispersió força desfavorables.

El vehicle instal·lat disposa a l'interior d'un laboratori de treball on es munten els equips, els sistemes auxiliars i el mobiliari. Compta amb analitzadors automàtics que permeten obtenir mesuraments dels contaminants en temps real, concretament de diòxid de sofre (SO2), òxids de nitrogen (NO, NO2, NOx), ozó (O3), sulfur d'hidrogen (H2S), monòxid de carboni (CO), fracció PM10 del material particulat, i compostos orgànics volàtils (COV). També inclou analitzadors manuals per captar mostres que s'analitzen posteriorment en un laboratori. Bàsicament els contaminants que s'analitzen d'aquesta forma són la fracció PM10 del material particulat i el benzè (C6H6).

Anar al contingut