Pla general de la trobada entre representants del Bages i el Departament de Territori. Imatge del 16 de gener del 2019. (Horitzontal)
Pla general de la trobada entre representants del Bages i el Departament de Territori. Imatge del 16 de gener del 2019. (Horitzontal)

Territori es compromet a estudiar la possibilitat d'ampliar les bonificacions de la C-16 les 24 hores del dia

Actualitzat

ACN Manresa.-El Departament de Territori estudiarà la possibilitat d'ampliar les bonificacions al peatge de la C-16. Així ho ha assegurat el conseller, Damià Calvet, a representants del Consell Comarcal del Bages, Ajuntament de Manresa, Cambra de Comerç i Consorci Viari de la Catalunya Central. Segons han manifestat fonts del Consell Comarcal, la conselleria ha mostrat "una bona predisposició" per trobar fórmules que permetin descongestionar la C-55. La proposta, segons els hi han assegurat, s'estudiarà "en el marc de la disponibilitat dels pressupostos". Pel que fa a la construcció de la variant de la C-55, el Govern els hi ha subratllat que requereix d'una "gran inversió" pel que vol estudiar propostes que siguin "econòmicament assumibles".

Representants del Consell Comarcal del Bages, Ajuntament de Manresa, Cambra de Comerç i Consorci Viari de la Catalunya Central s'han reunit aquest dijous amb el conseller Damià Calvet per fer-li arribar la declaració institucional del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses sobre la mobilitat viària i ferroviària, feta pública el passat desembre.Segons l'ens supramunicipal, la conselleria ha mostrat una "bona predisposició" per trobar fórmules que permetin accentuar el trasllat de vehicles de la C-55 a la C-16. Per aquest motiu, afegeixen, haurien vist raonable estudiar l'ampliació de les bonificacions al peatge de la C-16 "en el marc de la disponibilitat dels pressupostos" per aconseguir que l'autopista funcioni com a ronda gratuïta.Pel que fa a la construcció de la variant de la C-55, el Govern els hi ha recordat que es tracta d'una obra que requereix "una gran inversió", però que estudiarà propostes que siguin econòmicament assumibles. A hores d'ara s'estan realitzant obres al terme municipal de Monistrol de Montserrat, que s'acabaran en els propers mesos, i és previst que el projecte del ramal d'accés a la carretera en sentit sud a l'altura de Sant Vicenç de Castellet es liciti properament.La trobada també ha servit per fixar altres millores que la Generalitat preveu per al territori i que consistiran en accions per fer més àgil el transport en autobús. També han agafat el compromís d'estudiar possibles millores a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat.Bilateralitat amb el territoriSegons expliquen des del Consell Comarcal del Bages, la reunió també ha servit per reafirmar la voluntat de mantenir una relació de bilateralitat amb el territori i que aquest sigui l'interlocutor a l'hora de planificar les accions necessàries de millora en matèria d'infraestructures. Aquesta relació directa, afegeixen, també es vol traslladar en les gestions pendents que s'hauran de fer amb el Ministeri de Foment en què Generalitat i territori volen anar plegats per exigir les millores pendents a la línia R4 de Rodalies.

Anar al contingut