Mònica Terribas, directora d'"El matí de Catalunya Ràdio"
Mònica Terribas, directora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Terribas no va vulnerar la normativa en informar dels moviments policials, segons el CAC

La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil havia denunciat la periodista per demanar als oients que informessin dels moviments de l'operació contra l'1-O

RedaccióActualitzat

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya, CAC, considera que "El matí de Catalunya Ràdio" no va vulnerar la normativa quan la presentadora Mònica Terribas va informar sobre moviments de vehicles policials a les carreteres i autopistes catalanes.

La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil Professional va presentar denúncia contra Mònica Terribas, directora del programa, per "posar en risc el dispositiu policial" desplegat a Catalunya per l'1-O. Segons la Guàrdia Civil, Terribas hauria fet una crida als seus oients perquè informessin dels moviments policials arreu del territori.

Però el CAC conclou que les dades que va difondre el programa no es referien a cap actuació policial concreta, amb la qual cosa no se li pot atribuir que tingués una conseqüència directa sobre les actuacions dels cossos de seguretat.

L'actuació del Consell s'ha iniciat després d'una petició de dos membres de l'organisme, per valorar si les manifestacions de la directora d'"El matí de Catalunya Ràdio" vulneraven el Llibre d'estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut