La gent espera al carrer després del terratrèmol que s'ha pogut sentir a Ciutat de Mèxic (REUTERS/Henry Rome)

Terratrèmol de 7,6 a Mèxic just el mateix dia dels tràgics sismes de 1985 i 2017

El sisme ha deixat almenys dues víctimes mortals, molt menys que les 369 persones que van morir el 2017 i les més de 1.000, el 1985

Redacció / AgènciesActualitzat

Un altre terratrèmol a Mèxic en un 19 de setembre. Tal com va passar amb els devastadors terratrèmols dels anys 1985 i el 2017, la natura no ha faltat a la cita i el terra ha tornat a tremolar.

Ha estat un fort sacseig de magnitud 7,6 que ha afectat l'oest de Mèxic, a la zona del Pacífic, i s'ha arribat a sentir en punts tan llunyans com el centre de la Ciutat de Mèxic.

Consta que hi ha hagut dues víctimes mortals. Un dels morts ha quedat sota la runa d'una façana d'uns grans magatzems i l'altre, s'ha trobat dins el centre comercial.

A Manzanillo han caigut parts d'alguns edificis (Reuters)

No s'han declarat danys importants en el que ha estat un gran ensurt en una data molt sensible en què es recorden els milers de víctimes d'uns fets que han marcat la història recent de Mèxic. El terratrèmol ha provocat una alerta de tsunami que encara està activa.

El president del país, Andrés Manuel López Obrador, ha confirmat gràcies a una conversa amb el governador de Michoacán que hi havia constància de danys materials a la zona de l'epicentre i zones pròximes.

Les autoritats també van informar de danys a diversos hospitals de l'estat occidental de Michoacan.

Alguns testimonis han compartit vídeos a les xarxes socials del moment del terratrèmol i els minuts posteriors. Alguns d'aquests, els recull l'agència Reuters:

L'Institut Sismològic Nacional ha situat l'epicentre a l'estat de Michoacán. A Ciutat de Mèxic, els veïns han sortit al carrer al so de l'alarma antisísmica que s'havia activat tot just mitja hora abans per fer un simulacre.

"No ens crèiem que fos veritat! Però ho és. És impressionant que avui, una vegada més, la terra tremoli amb tanta força", ha dit a l'Agència France Press Karina Suárez, de 37 anys, que era al centre de la capital.

Cada any les autoritats organitzen a Ciutat de Mèxic un exercici antisísmic amb motiu del doble aniversari dels dos grans terratrèmols del 19 de setembre de 1985 i 2017.

El 19 de setembre de 2017, un terratrèmol de magnitud 7,1 va matar 369 persones, mentre que el 19 de setembre de 1985, un terratrèmol de magnitud 8,1 va devastar el centre de Ciutat de Mèxic i va matar més de 10.000 persones, la majoria a la capital.

 

ARXIVAT A:
Mèxic
Anar al contingut