Terrassa tanca tots els pipicans per una amenaça d'enverinament
El pipicà del carrer Béjar, amb la nota amenaçadora

Terrassa tanca tots els pipicans per una amenaça d'enverinament

Un escrit anònim alerta que s'ha ruixat l'àrea per a gossos amb un derivat de l'estricnina i "recomana" als propietaris no deixar-hi anar els animals

Quim BalaguerActualitzat

L'Ajuntament de Terrassa ha tancat els nou pipicans que hi ha a la ciutat davant la possibilitat que hagin estat enverinats.

 

L'avís municipal del tancament del pipicà

 

L'alarma va saltar aquest diumenge quan a la porta d'una d'aquestes àrees de lliure circulació de gossos a l'avinguda Béjar hi va aparèixer una nota anònima avisant de l'enverinament:

 

"He ruixat diverses parts del pipicà amb sulfat d'estricnina. A partir d'ara recomano als propietaris dels gossos que no els passegin per aquí dins."

 

La nota adverteix que el sulfat d'estricnina fa efecte en 15 minuts, i l'autor acaba amenaçant amb repetir aquesta acció diverses vegades al llarg d'aquest any.

Arran d'aquesta amenaça, l'Ajuntament de la cocapital vallesana ha optat per tancar preventivament tots els pipicans de la ciutat i analitzar-los per si hi detecta alguna substància perillosa.

 

 

De moment no s'han trobat restes de sulfat d'estricnina ni de cap altre verí, però els propietaris de gossos que feien servir aquestes àrees s'han vist obligats a canviar els itineraris i les rutines.

 

Molts amos de gossos de Terrassa han canviat avui l'itinerari habitual

 

L'Associació Defensa Animal Professional ja ha presentat una denúncia a l'Ajuntament de Terrassa. La via penal pràcticament la descarten perquè en aquests casos és molt difícil identificar l'autor de l'amenaça.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut