Terradellas nega contactes amb Rússia per reconèixer Catalunya: "És ciència-ficció"

Segons l'advocat de Víctor Terradellas, s'ha fet una pel·lícula d'espies amb els contactes amb Rússia: "Tot és ciència-ficció"

RedaccióActualitzat

Una investigació en marxa a l'Audiència Nacional i dues versions de la història. Aquest divendres, un exdiputat rus assegurava que es va reunir amb Víctor Terradellas, president de la Fundació Catmón i amic personal de Carles Puigdemont, per parlar de la situació de Catalunya. Això sí, no confirmava la versió del sumari judicial i apuntava que no li van demanar res.

Aquest dissabte, qui ha parlat és l'advocat de Terradellas. En nom del seu client desmenteix el que s'explica al sumari de l'Audiència Nacional:

"En Víctor Terradellas ni va arribar a cap acord amb aquest senyor, ni li va demanar a aquest senyor cap reconeixement de la República Catalana, ni molt menys un pacte sobre el reconeixement de Crimea. Que Víctor ha parlat amb moltíssima gent? Moltíssima. S'ha dedicat a explicar la situació de Catalunya arreu, però sense cap responsabilitat política, en Víctor no n'ha tingut."

Segons l'advocat, s'ha fet una pel·lícula d'espies i tot "és ciència ficció". Terradelles s'ha dedicat durant molts anys als negocis internacionals i s'ha reunit amb molta gent en diversos països del món.

 

Francesc Sánchez, advocat de Víctor Terradellas

 

 


Reunió Rússia-Espanya

Avui s'han reunit el ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, amb el ministre d'Afers Exteriors en funcions espanyol, Josep Borrell.

Lavrov assegura que no sap res del suposat cas d'espionatge rus a Catalunya que hauria buscat desestabilitzar Espanya i Europa. És el segon desmentiment rus sobre el suposat espionatge a Catalunya. Divendres, l'ambaixador a Espanya va qualificar la notícia de "fantasia".

Lavrov i Borrell s'han reunit en el context de la trobada de ministres d'afers exteriors del G20 que es fa al Japó.

 

 

Borrell ha qualificat de més aviat anecdòtica la reunió amb l'exdiputat del partit de Vladímir Putin.

"Contactes una mica ridículs sembla que entre algun representant de l'independentisme català que pretenia que Rússia reconegués la independència de Catalunya a canvi que Catalunya reconegués que Crimea forma part de Rússia. Això són qüestions més aviat anecdòtiques."

Borrell ha fet aquestes declaracions a l'agència EFE, on també ha assegurat que no té més informació sobre aquest cas que el que ha publicat la premsa espanyola.


Un sumari de l'Audiència Nacional

L'Audiència Nacional té oberta una investigació sobre activitats russes a Catalunya per desestabilitzar el govern espanyol i ara s'ha fet públic aquest contacte de fa dos anys entre Terradellas i l'exdiputat rus Serguei Markov.

La investigació la dirigeix el jutge Manuel García-Castellón, el mateix de la causa contra els CDR i Tsunami Democràtic, amb la qual no hi hauria en principi cap connexió.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles Puigdemont
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut