Madrid

Teresa Romero deixa la zona d'aïllament del Carlos III i canvia de planta

L'auxiliar d'infermeria, que ja no presenta traces d'Ebola als seus fluids, deixa l'aïllament i passa a planta

RedaccióActualitzat

Després de 26 dies, Teresa Romero ja ha deixat la zona d'aïllament, a la sisena planta de l'Hospital Carlos III de Madrid. En l'última analítica ja no ha presentat traces d'Ebola en cap dels seus fluids.

L'auxiliar d'infermeria, ingressada des del 6 d'octubre, ha estat traslladada a una habitació convencional del centre, a la cinquena planta, on podrà rebre visites de familiars. Romero continuarà uns dies en observació fins a rebre l'alta definitiva.

El cas de Teresa Romero contrasta amb el de la primera infermera nord-americana infectada per l'Ebola. Nina Pham, que va sortir de l'hospital fa una setmana, ha pogut abraçar aquest dissabte el seu gos Bentley. Bentley ha passat una quarantena de 21 dies i s'ha comprovat que no té el virus. La trobada de gos i mestressa ha estat a les instal·lacions de Dallas on estava aïllat el gos. Després han jugat en un parc. La infermera ha explicat que havia patit molt pel seu gos.

És difícil no comparar-ho amb el cas del gos de Teresa Romero, l'Excalibur, que va ser sacrificat amb molta rapidesa, sense saber si tenia el virus, enmig d'una gran protesta popular.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut