Bombers i policies davant les restes de l'avió accidentat a Taiwan (Foto: Reuters)
Bombers i policies davant les restes de l'avió accidentat a Taiwan (Foto: Reuters)
Alger

Tercera tragèdia en una setmana negra per a l'aviació

L'accident de l'aparell de Swiftair que s'ha estavellat al Sahel amb 120 persones a bord se suma a dues tragèdies més la mateixa setmana, en què han perdut la vida unes 350 persones

RedaccióActualitzat
Setmana negra per a l'aviació. L'accident de l'aparell de Swiftair que s'ha estavellat al Sahel amb 120 persones a bord, entre els quals set serien espanyols que formaven la tripulació, se suma a dues tragèdies més en els últims set dies, en què han perdut la vida unes 350 persones.

De l'últim accident no havien passat ni 24 hores. Aquest dimecres a la tarda. un aparell de TransAsia es va estavellar a les illes Penghu, a Taiwan, mentre intentava fer un aterratge d'emergència. Van morir mig centenar de persones de la seixantena que ocupaven l'avió. Tot i que encara s'està investigant, es treballa amb la hipòtesi que l'aparell s'estavellés arran de les condicions meteorològiques adverses derivades del tifó "Matmo".

Com en aquest cas, en l'accident al Sahel hi podrien haver intervingut també les condicions meteorològiques: L'aparell, operat per l'espanyola Swiftair per encàrrec d'Air Algérie, també hauria intentat esquivar una forta tempesta que hi havia a la zona en el moment que ha desaparegut dels radars.

En canvi, l'altra tragèdia aèria, fa just una setmana, no va ser cap accident: un avió de Malaysia Airlines que havia sortit d'Amsterdam i es dirigia a Kuala Lumpur va ser abatut per un míssil a Ucraïna. No hi va haver supervivents. La major part dels 298 ocupants eren holandesos.
Anar al contingut