Dolores Delgado (EFE)
Dolores Delgado (EFE)
Madrid

Tercera reprovació a la ministra de Justícia, ara pel judici de l'1-O

L'abstenció d'ERC i Bildu permet que el ple de la cambra torni a reprovar Dolores Delgado

RedaccióActualitzat

El ple del Congrés dels Diputatats ha tornat a reprovar la ministra de Justícia, Dolores Delgado. Aquesta vegada, el motiu que al·lega el PP és haver instat l'Advocacia de l'Estat a descartar el delicte de rebel·lió en el judici del procés independentista, per acusar-los, en canvi, de sedició i malversació. 

La moció presentada pel PP ha comptat amb el suport d'aquest partit, Ciutadans, UPC i Fòrum Astúries. ERC i Bildu s'hi han abstingut, mentre que el PSOE, Podem, el PDeCAT i Compromís hi han votat en contra.

En total, la moció ha rebut 167 vots a favor i 162 en contra.

Notícia relacionada: Els delictes de rebel·lió i sedició: diferències, penes i condemnes a Espanya

Després de la votació, el PP ha tornat a demanar la dimissió de la ministra. La portaveu del partit al Congrés, Dolors Montserrat, ha qualificat el govern del PSOE d'"indigne": 

"És una ministra que ha estat reprovada al Congrés i al Senat; per tant, tres vegades per les Corts Generals. Mai en la història un ministre havia estat reprovat tantes vegades en tan poc temps. Per tant, demanem la dimissió ja perquè realment el govern Sánchez és un govern indigne." 

És la tercera vegada que Dolores Delgado és reprovada. El primer cop va ser també al Congrés, que li va demanar la dimissió per les gravacions amb l'excomissari. Després també la va reprovar el Senat, en aquest cas per la gestió de la demanda contra el jutge del Suprem Pablo Llarena a Bèlgica.

El PP ha criticat Delgado també pel cessament de l'advocat de l'Estat que volia acusar de rebel·lió els líders independentistes catalans en el judici del procés. Segons la popular Dolors Montserrat, la destitució d'aquest advocat, Edmundo Bal, demostra que Pedro Sánchez està "agenollat" davant l'independentisme.

Ciutadans ha aprovat la moció tot i considerar-la "una burla als espanyols". La formació ha dit que el PP pretenia reprovar els seus "còmplices" del fracassat acord per renovar el Consell General del Poder Judicial.

ARXIVAT A:
PSOEPPJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut