Presó per als dos ultres acusats d'apallissar un jove dijous a Barcelona
Moment de la pallissa per part d'un grup d'ultres

Tercer detingut per l'agressió d'un grup d'ultres a un jove antifeixista a Barcelona

Els altres dos detinguts estan a la presó acusats d'apallissar un jove al centre de Barcelona després d'una manifestació a la plaça Artós

Actualitzat

Tercer detingut per haver participat presumptament en l'agressió d'un grup d'ultradreta a un jove antifeixista. Aquest dilluns ja es va dictar presó per als altres dos detinguts per aquesta agressió.

 

La detenció s'ha fet a la zona metropolitana nord. La investigació continua oberta.

 

Manifestació plaça Artós

Dues manifestacions, una d'ultres i una antifeixista, van coincidir dijous de la setmana passada a la plaça Artós, al barri de Sarrià de Barcelona.

Cada grup estava integrat per unes 300 persones i els Mossos van separar les dues concentracions amb un cordó policial entre uns 50 i 100 metres.

Després el grup d'antifeixistes amb el suport d'Arran Sarrià o l'Ateneu de Sarrià va anar cap a la manifestació dels CDR als Jardinets de Gràcia.

El grup d'ultres va marxar de la plaça Artós i es va dirigir cap al centre de Barcelona fent salutacions feixistes i crits a favor de Hitler i Franco, i contra l'independentisme i contra Pedro Sánchez.

Més tard, els dos grups van trobar-se a l'Eixample, on els ultres va apallissar un jove antifeixista.

 

Crítiques a l'operatiu policial

El president del Parlament, Roger Torrent, va qualificar d'"incomprensible" que els manifestants ultres poguessin "creuar mitja ciutat" fins a protagonitzar aquests incidents. Torrent va demanar "responsabilitats".

Des de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat va demanar "revisar en profunditat l'operatiu", que no va poder impedir que els manifestants feixistes sortissin d'Artós amb una actitud "explícitament violenta i agressiva".

En un comunicat, la policia catalana va explicar que, davant les diverses convocatòries que hi havia arreu de Catalunya, el nombre d'efectius disponibles feia impossible "aplicar les estratègies habituals d'encapsular els grups a l'inici de la manifestació".

Des del departament d'Interior van lamentar que no es van poder evitar algunes agressions:

 

I fonts dels Mossos van negar "rotundament" que hagin tingut "permissivitat" cap a les persones que "han mostrat actituds violentes" dijous passat a la nit.

ARXIVAT A:
Judici procésAntifeixisme Mossos d'Esquadra
Anar al contingut