Tercer cas lleu de coronavirus a Catalunya: una noia de 22 anys que havia estat a Milà

Els altres dos casos també havien estat a Milà i evolucionen favorablement

Actualitzat

Una noia de 22 anys, sense patologies prèvies i que va viatjar al nord d'Itàlia, és el tercer cas de coronavirus a Catalunya, i com en els dos anteriors, també és lleu.

La dona, de Tenerife, està aïllada a l'Hospital Clínic. Va estar-se a Milà entre el 19 i el 25 de febrer, dia que va viatjar fins a Barcelona. Un cop va arribar a la ciutat es va adreçar a l'hospital, on està ingressada en estat lleu en confirmar-se que té Covid-19. S'està estudiant els contactes que ha tingut la dona, i, un cop identificats, se'ls aïllarà al domicili amb vigilància per part dels serveis de salut pública.

 

 

Cap dels tres casos està relacionat

Els altres dos casos, anunciats aquest dimecres i dimarts, evolucionen bé. Són un home de 22 anys que també havia anat a Milà, i una dona de 36 anys resident a Barcelona que va estar-se a Bèrgam i a Milà. Els dos casos evolucionen favorablement. Tot i que les tres persones havien estat a Milà, els tres casos no estan relacionats.

Salut mantindrà aïllades durant 14 dies les 38 persones que van tenir un contacte estret (menys de dos metres i de manera continuada) amb el primer cas, i les 14 del segon. Totes són persones sanes, a qui se'ls fa una vigilància activa.

 

Segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el 80% dels casos de coronavirus són lleus, un 15% greus, i un 2%, crítics. Els casos de més gravetat són els de persones grans que tenen alguna altra malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d'immunitat.

Es recomana que, en cas de dubte, es truqui al 061 Salut Respon.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut