Dipòsit de petroli encès a la base aèria de Kursk (Reuters)

Tercer atac amb drons en territori rus en poques hores que Moscou atribueix a Ucraïna

Moscou respon amb atacs a instal·lacions civils i militars ucraïneses que deixen almenys 4 morts i nous talls d'aigua i llum a les principals ciutats d'Ucraïna

Redacció/Agències

Les autoritats de la regió de Kursk, a la frontera amb Ucraïna, han informat aquest dimarts d'un nou atac amb drons contra una instal·lació estratègica russa, en aquest cas, un dipòsit de combustible de l'aeroport local. També hi hauria hagut explosions a Briansk, segons la premsa local.

És el tercer atac amb drons que Rússia atribueix a Ucraïna en poques hores, després dels dos que asseguren que van patir aquest dilluns en aeròdroms militars a Saràtov i Riazan, dues regions russes situades a centenars de quilòmetres de la frontera d'Ucraïna.

Els atacs haurien provocat la mort d'almenys tres soldats russos i quatre més haurien quedat ferits i, segons els experts, aquest seguit d'atacs són els més atrevits i més profunds en territori rus que ha fet l'exèrcit ucraïnès des de l'inici dels combats, el febrer passat.

El Kremlin ha acusat Ucraïna de perpetrar "atacs terroristes" en territori rus i el president Vladímir Putin ha convocat aquest dimarts el Consell de Seguretat de Rússia per analitzar la situació, davant les crítiques al Ministeri de Defensa, a qui s'acusa de falta de previsió.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha assegurat que estan adoptant "mesures addicionals" per protegir la infraestructura petroliera del sud del país.

Les principals ciutats ucraïneses estaran dies sense llum pels últims atacs russos (Reuters)


El fred, arma de guerra

Moscou ha respost a tots tres atacs amb una nova ofensiva contra infraestructures civils i militars ucraïneses, que també han deixat almenys quatre víctimes mortals i han provocat nous talls de subministrament d'aigua i electricitat a les principals ciutats d'Ucraïna.

A Lviv o Kíiv, la capital, la meitat de les llars estaran sense llum els pròxims dies.

El fred s'ha convertit en arma de guerra de Rússia contra Ucraïna aquest hivern, segons ha denunciat diversos cops el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg.

El govern ucraïnès ha desplegat desenes de punts de calor, activats amb generadors, on els veïns poden escalfar-se una estona i carregar els aparells electrònics, com els telèfons mòbils, com s'explica en aquest vídeo:


Nou intercanvi de presoners

Aquest dimarts també s'ha informat d'un nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna.

Segons el Ministeri de Defensa rus i l'Oficina Presidencial ucraïnesa, tots dos bàndols han entregat a l'altre 60 presoners de guerra cadascú.

En el cas rus, es tractaria de 60 militars "la vida dels quals corria perill en captiveri", que ja estarien rebent tractament mèdic i assistència psicològica a Moscou.

En el cas ucraïnès, són 58 homes i 2 dones que "tornen a casa com a herois", segons ha informat el cap de l'oficina presidencial. Entre els presoners intercanviats hi hauria 34 defensors de la ciutat de Mariúpol, al mar d'Azov, que va ser ocupada per Rússia.

A començaments de mes els dos països van intercanviar 50 presoners més.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut