Barcelona

Terapeutes naturals i metges i fisioterapeutes critiquen per raons oposades el decret per regular el sector

Ni metges, ni fisioterapeutes ni els mateixos professionals que treballen amb teràpies naturals estan d'acord amb el decret que ha aprovat la Generalitat per regular aquest sector, que fins ara s'ha desenvolupat sense cap requisit ni acreditació oficial. En són 13, entre les quals hi ha la naturopatia, l'acupuntura, l'osteopatia o el quiromassatge. Segons aquests col·lectius, no s'ha recollit cap de les seves al·legacions. Fa mesos que la redacció del decret porta cua per posar d'acord tots els professionals de l'àmbit de la salut i ara pensen arribar, si cal i cadascú per la seva banda, als tribunals.

Actualitzat
Els terapeutes naturals no s'oposen a una regulació, però estan disposats a impugnar el decret perquè consideren que no s'ajusta a la realitat. Diuen que és confús i molt limitador perquè regula aleatòriament algunes d'aquestes disciplines, quan els professionals, a la pràctica, n'utilitzen diverses per poder exercir la seva feina:

Denuncien també que el decret i les proves d'acreditació s'han elaborat d'acord amb els interessos d'alguns centres privats de teràpies naturals. Per homologar-se, hauran de passar un examen els qui estiguin estudiant i els qui tinguin menys de cinc anys d'experiència. Els qui en tinguin més, hauran de demostrar una formació de 300 hores en teràpies naturals o 100 hores en tècniques menors. A més, cada 5 anys hauran de superar una nova revàlida.

Tot i que el decret no afecta ni metges ni fisioterapeutes, cap d'aquests col·lectius ho veu clar, perquè consolida alguns professionals en teràpies que consideren exclusivament sanitàries. En aquest sentit s’ha manifestat Lluís Puig, president de la societat catalanobalear de fisioteràpia: “Intenten regular persones fora del sistema educatiu. D'entrada demanaran un contenciós i demanarem a la consellera que s'expliqui".

La secció d'acupuntors del Col·legi de Metges de Barcelona, per la seva banda, considera l'acupuntura i l'homeopatia com a pràctiques sanitàries i que, per tant, les haurien d'exercir només els professionals reconeguts com ara metges, infermeres i fisioterapeutes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut