La policia va fer un cordó davant del pis ocupat a Gelida
La policia va fer un cordó davant del pis ocupat a Gelida
Gelida

Tensió per un pis ocupat a Gelida, on 200 veïns intenten fer fora els joves que hi viuen

La policia va contenir els veïns, que es queixen que és un grup de persones que delinqueixen de forma reiterada

RedaccióActualitzat

Veïns de Gelida s'han mobilitzat contra un grup de joves que ocupen un pis del centre del municipi i que, segons l'Ajuntament, acumulen múltiples delictes, com robatoris i furts, tant a Gelida com en altres poblacions que uneix la mateixa línia de Rodalies. Unes 200 persones, entre veïns i forans, es van concentrar aquest divendres a la nit davant de l'immoble, al carrer Francesc Peracaula, amb la intenció de fer fora els joves. La policia es va desplegar a la zona per evitar enfrontaments.

Quatre furgonetes ARRO, quatre patrulles de Mossos i la policia local van vigilar que la concentració no acabés amb incidents.

 

Un robatori de xocolatines, la gota que ha fet vessar el got

Fonts municipals han confirmat que el pis l'ocupen un grup de joves que des de fa mig any han estat detinguts nombroses vegades per cometre robatoris amb força, danys, lesions, atemptat contra l'autoritat i, sobretot, furts.

L'alcaldessa, Lluïsa Llop, explica que el malestar s'ha anat acumulant.

"La gota que va fer vessar el got va ser un furt molt absurd, perquè van ser unes xocolatines. Però la gent es va acabar enfadant, perquè fa molts mesos que va passant i s'acaba tenint aquesta sensació de malviure, d'inseguretat."

Llop ha admès que cal buscar solucions, però ha fet una crida a la calma i a no actuar al marge de la legalitat. "És evident que hem de trobar alguna mesura per aquesta ocupació delinqüencial, perquè no estiguin al poble, però no pot ser que adoptem una actitud delinqüencial per fer-los fora, perquè t'estàs posant a la mateixa alçada", afirma.

Aquesta nit, cap dels presumptes delinqüents ha dormit al pis, però la policia ha mantingut un dispositiu policial mínim per impedir que hi hagués cap nou enfrontament.

 

ARXIVAT A:
HabitatgePolicial
Anar al contingut