Imatge penjada per Tyre Nichols a les xarxes socials difosa per la família

Tensió als EUA abans de difondre's el vídeo on 5 policies apallissen de mort un jove negre

Aquest divendres es faran públiques les imatges de l'agressió i Joe Biden ja ha demanat que les eventuals protestes per la mort de Tyre Nichols siguin pacífiques

Actualitzat

Les autoritats dels Estats Units faran públic aquest divendres un vídeo on es veu la detenció, per part de la policia, de Tyre Nichols, un home afroamericà de 29 anys a quin van aturar a principis de gener a Memphis, Tennessee, per una presumpta infraccó de trànsit i que va morir uns dies després per la pallissa rebuda a mans de la policia.

Segons la versió policial, el  7 de gener cinc agents va aturar Nichols per "conducció imprudent". Quan el jove va baixar del vehicle, hauria sortit corrents i fugit a peu, però la policia l'hauria atrapat i detingut després d'una suposada "confrontació".

Tres dies després, Nichols moria a l'hospital, on estava ingressat en estat crític per les ferides de la pallissa que hauria rebut per part de la policia.

Nichols era un aficionat a la fotografia i l'skate, segons el seu entorn (Reuters/ Facebook Deandre Nichols)


Els agents estan acusats d'homicidi en segon grau

Els cinc agents afrocamericans que haurien intervingut en la pallissa han estat expulsats del cos i estan detinguts acusats, entre d'altres càrrecs, d'homicidi en segon grau amb l'agreujant d'assalt, segrest i conducta policial inapropiada.

Segons l'advocat de la família, Nichols hauria estat reduït amb una Taser, gasejat amb espai pebre, retingut, colpejat i ofegat pels agents, una agressió que hauria gravat la càmera del casc d'un dels policies i que està a punt de fer-se pública.

Els cinc agents detinguts i expulsats del cos per apallissar Nichols (Departament de Policia de Memphis)


Biden demana que les protestes siguin pacífiques

El president nord-americà, Joe Biden, ha donat el condol a la família de la víctima i ha demanat, en un comunicat emès per la Casa Blanca, que les protestes que hi pugui haver quan es facin públiques les imatges siguin pacífiques:

"La violència és detructiva i contrària a la llei. No té cabuda en protestes pacífiques per reclamar justícia."

Biden també ha recordat que "la confiança pública és la base de la seguretat pública" i ha lamentat que encara hi hagi "massa llocs dels Estats Units on aquests llaços de confiança estan degradats o trencats".

"La mort de Tyre és un dolorós recordatori que hem de fer més per garantir que el nostre sistema de justícia penal compleixi amb la promesa de justícia justa i imparcial, igualtat de tracte i dignitat per a tothom."

També ha promès a la família "una investigació ràpida, completa, transparent": 

L'alcalde de Memphis, Jim Strickland, també ha emès un missatge oficial on condemna l'agressió, promet una investigació àgil i completa dels fets i agraeix la col·laboració de la direcció policial que ha permès la ràpida detenció dels agents implicats.

Strickland ha explicat que la família veurà les imatges de forma privada abans no es facin públiques i ha assegurat que faran tot el possible perquè aquests comportaments cruels i inhumans no es repeteixin:

L'informe policial ha conclòs que els cinc exagents van ser directament responsables de la mort del detingut per les ferides que li van provocar, com ha explicat el fiscal que s'ha fet càrrec de la investigació, Steve Mulroy.

L'FBI i el Departament de Justícia també estan investigant el cas.

Es preveu que les imatges es facin públiques aquest divendres a les sis de la tarda, hora local, és a dir, a les dotze de la nit de divendres a dissabte, hora catalana.

Vetlla amb espelmes, a Memphis, en memòria de Tyre Nichols (Reuters)


Nova vetlla amb espelmes en memòria del jove

Aquesta matinada s'ha fet una vetlla amb espelmes a Memphis en memòria de Tyre Nichols i n'hi ha una altra de convocada per a aquest divendres a les set de la tarda, just una hora després de l'hora prevista perquè es facin públiques les imatges de la detenció. 

Les autoritats temen protestes violentes quan es facin públiques les imatges i han reforçat la seguretat a Memphis (Reuters)

Els convocants demanen que la gent hi vagi amb flors i espelmes i preparats "per a una possible manifestació":

A les xarxes socials també s'han penjat desenes de missatges de condemna a l'agressió i de suport a la família, així com imatges on suposadament es veuria Nichols patinant amb un skate i "vivint la vida" abans de l'agressió o la fotografia policial dels cinc agents un cop detinguts:

 

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut