Tensió a Verges per un grup que despenjava estelades i llaços grocs

Tensió a Verges per un grup que despenjava estelades i llaços grocs

Tensió a Verges per un grup que despenjava estelades i llaços grocs

Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

L'acció d'un grup que despenjava llaços grocs i estelades a Verges ha acabat amb intervenció policial. Veïns de la població han sortit al carrer per recriminar-los l'actitud i la tensió ha anat pujant de to. Finalment, els Mossos d'Esquadra els han hagut de separar.Els fets han passat aquest diumenge al migdia, quan un grup de persones s'han acostat a la població amb la intenció de retirar llaços grocs i estelades que estaven penjades en fanals a la via pública. Aleshores, veïns de Verges han sortit als carrers per impedir-ho i recriminar-los l'actitud.

El grup s'hi han enfrontat, han respost amb empentes i ha començat una picabaralla que ha obligat a activar dues  patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Hi ha hagut ferits lleus als dos grups i els mossos han fet diverses identificacions. També han acompanyat el grup que venia de fora als seus vehicles per evitar noves baralles. Els Mossos han obert una investigació i ha informant els implicats que poden presentar denúncies. 

 

 

Aquest no és el primer cop que, al poble de Verges, hi arrenquen llaços i estelades o hi apareixen pintades. Al novembre de 2018, l'Ajuntament va anunciar que es personaria per les terceres pintades al poble en sis mesos.

A l'octubre del 2017, algú va punxar les rodes a més de 150 cotxes de la població. Llavors, l'alcalde de Verges va dir que sospitava que darrere d'aquesta bretolada hi ha la Guàrdia Civil.

A Verges, tot el ple de la població l'ocupen partits independentistes. El 2015, les eleccions les va guanyar Junts Fem Poble-CUP amb l'alcalde Igansi Sabater. Convergència i Esquerra completen la resta de regidors.

Aquest gener, la Policia Nacional va detenir l'alcalde de Verges per l'ocupació de les vies de l'AVE a l'aniversari de l'1-O.

ARXIVAT A:
Procés català