Pamplona

Tensió a Pamplona en coincidir actes de víctimes d'ETA i de suport als presos

RedaccióActualitzat

Participants de dos actes convocats a escassa distància per l'Associació Navarra de Víctimes del Terrorisme i per la xarxa ciutadana Sare de solidaritat amb els presos d'ETA s'han enfrontat aquest dissabte a crits als voltants de la seu del Parlament de Navarra.

La xarxa ciutadana Sare ha organitzat al passeig de Sarasate una instal·lació que simula una cel·la en la qual cada mitja hora, i per relleus, s'ha introduït una persona amb l'objectiu d'"acostar-se a la realitat dels presos".

Al seu voltant, un centenar de persones han seguit els missatges de megafonia d'aquesta iniciativa que advocava per "eliminar les mesures d'excepció i respectar els drets fonamentals" dels presos d'ETA amb l'acostament a presons de Navarra i el País Basc.

De forma paral·lela, a escassos metres, l'Associació Navarra de Víctimes del Terrorisme ha organitzat un acte en protesta per la convocatòria de Sare. L'acte ha consistit en una concentració encapçalada amb una pancarta amb el lema: "Veritat, memòria, dignitat i justícia". A la manifestació hi han acudit unes 300 persones.

La majoria eren víctimes i familiars de víctimes d'ETA, tot i que en un segon pla també s'hi han pogut veure alguns representants dels partits UPN, PSN i PP.

Ha pres la paraula el president d'Anvite, José Ignacio Toca, que ha llegit els noms de totes les víctimes d'ETA a Navarra.

L'acte d'Anvite ha acabat amb diversos "Visca!" a Navarra, Espanya, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Una vegada ha acabat la concentració, molts dels assistents s'han dispersat, però alguns han començat a corejar el lema "Aquí estem, nosaltres no matem!" i han caminat en direcció del grup Sare, que es trobava a uns 50 metres i que continuaven el seu acte aliens a la situació.

Quan els simpatitzants de Sare han començat a sentir de prop els crits: "Assassins" o "Sense pistoles no sou ningú", els han respost corejant el lema "Euskal presoak etxera" ("Presos bascos a casa"). Mentrestant, els agents de la Policia Nacional intentaven establir un cordó entre els dos grups. L'enfrontament només ha estat verbal.

ARXIVAT A:
ETA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut