Tensió a Hong Kong en la primera manifestació després de l'assalt al Parlament
Manifestant ferit al districte comercial de Mong Kok, a Hong Kong (Reuters)

Tensió a Hong Kong en la primera manifestació després de l'assalt al Parlament

L'enfrontament entre la policia i els manifestants ha passat a la nit, quan centenars de persones han tallat el trànsit d'un dels carrers més concorreguts del districte comercial de Mong Kok

Actualitzat

Milers de persones s'han manifestat a Hong Kong en la primera mobilització després de l'assalt al Parlament. A la nit, hi ha hagut un tens enfrontament entre la policia i els manifestants al districte comercial de Mong Kok, una de les zones amb més densitat de població de Hong Kong:


Durant aquest diumenge, i tot i la pluja intermitent, unes 230.000 persones han omplert els carrers de Tsim Sha Tsui, un popular destí turístic xinès, conegut per les seves botigues de luxe. D'aquesta manera, han volgut fer arribar el seu missatge directament als turistes xinesos per guanyar-se la seva empatia.

"Volem mostrar el costat pacífic de la nostra protesta als turistes del continent perquè puguin portar la veritat de la situació que vivim a l'altre costat."

 

 

En un primer moment, les autoritats temien que, pel destí de la manifestació, hi hagués incidents. L'estació de ferrocarril d'alta velocitat, que es troba en aquella zona, és un dels principals símbols de la presència xinesa a la ciutat, al fer de frontera amb la Xina continental al centre de Hong Kong i estar vigilada per la policia de Pequín.

 

 

Per això, un dispositiu de 1.500 policies ha estat alerta envoltant l'estació. Tot i això, els organitzadors de la concentració han remarcat que es tractava d'una mobilització pacífica.

A diferència de les anteriors, aquesta manifestació no l'ha organitzada el Front Civil de Drets Humans, sinó que s'ha posat en marxa a través de diferents fòrums d'internet.

Un dels organitzadors, el jove activista Ventus Lau, ha destacat que molta gent ha assistit a la marxa en solidaritat amb els que van participar en l'assalt al Parlament:

"Els ciutadans que han vingut avui volen dir-li al govern que estem units i que no ens dividiran."

 

Responen així a l'estratègia que consideren que està fent l'executiu local i Pequín, per desqualificar les mobilitzacions titllant-les de "vandalisme" i per dividir els manifestants entre "pacífics i violents".

"Diuen que vam ser violents amb el Parlament, però què passa amb la gent que està deprimida o que s'està suïcidant?"

Aquest cop també, famílies amb nens i adults han acompanyat els joves que no creuen en la llei xinesa. Un advocat de 52 anys, Kai Liung, per exemple, ha dit que entén "perfectament" per què els joves van entrar a la Cambra:

"S'ha d'entendre aquests joves, la seva desesperació. La Cambra no és democràtica, perquè només poden escollir la meitat dels seus diputats."

 

 

Tot i que gran part dels manifestants han marxat, a la nit, centenars de persones s'han reagrupat i han marxat per un dels carrers més concorreguts del barri de Mong Kok, a Kowloon, i n'han bloquejat el trànsit.

 

 

 

Línies de policies amb cascos i escuts de plàstic els han aturat i han intentat dispersar els concentrats per fer-los retrocedir. És en aquest moment quan s'ha viscut un nou moment de violència. Algunes cadenes de televisió han emès en directe imatges de manifestants ferits i detinguts a terra.

 

 

 

ARXIVAT A:
XinaHong Kong
Anar al contingut